Carxofes amb mandonguilles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 6 carxofes   

    4 l brou de carn   

    200 g carn picada de vaca   

    200 g carn picada de porc ibèric   

    80 g botifarra de perol   

    70 g molla de pa andalús   

    70 ml nata 35% MG   

    1 ou   

    5 g comí en pols   

    Julivert   

    Pebre negre   

    Oli OVE   

    Farina  

    Sal   

    Aigua  

  •    

PREPARACIÓ

  1. Tenim al foc un brou de carn, 4 L que reduirem a un terç.  
  2. Comencem a fer les mandonguilles. Tallem menut 70 g de pa andalús. Batem un ou i hi barregem 70 ml de nata per fer la massa que ens aglutinarà la carn.  
  3. Tallem a microbrunesa 80 g de botifarra de perol en un bol. Hi afegim 200 g de picada de vaca i 200 g de picada de porc ibèric. Ho integrem.  
  4. Piquem i afegim al bol les fulles de dues branques de julivert, sal, 5 g de comí en pols i pebre negre.  Ho amassem tot bé, ho filmem a pell i ho posem a reposar a la nevera 30 minuts.  
  5. Posem una cassola al foc amb oli OVE. Farem mandonguilles de 40 g. Després les enfarinem i quan l'oli és calent les fregim. Les anirem reservant en un plat amb paper absorbent.  
  6. Pelem 6 carxofes (8 si són petites) i les anem posant en un bol amb aigua freda i llimona perquè no s'oxidin.  
  7. Les eixuguem i tallem a quarts.  
  8. Saltem les carxofes en una paella amb un raig d'oli, sal i pebre negre. Hi afegim un raig d'aigua i les tapem durant uns dos o tres minuts.  
  9. Unim les carxofes amb les mandonguilles.  
Anar al contingut