Carxofes amb mandonguilles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
6 carxofes
4 l brou de carn
200 g carn picada de vaca
200 g carn picada de porc ibèric
80 g botifarra de perol
70 g molla de pa andalús
70 ml nata 35% MG
1 ou
5 g comí en pols
Julivert
Pebre negre
Oli OVE
Farina
Sal
Aigua
PREPARACIÓ
- Tenim al foc un brou de carn, 4 L que reduirem a un terç.
- Comencem a fer les mandonguilles. Tallem menut 70 g de pa andalús. Batem un ou i hi barregem 70 ml de nata per fer la massa que ens aglutinarà la carn.
- Tallem a microbrunesa 80 g de botifarra de perol en un bol. Hi afegim 200 g de picada de vaca i 200 g de picada de porc ibèric. Ho integrem.
- Piquem i afegim al bol les fulles de dues branques de julivert, sal, 5 g de comí en pols i pebre negre. Ho amassem tot bé, ho filmem a pell i ho posem a reposar a la nevera 30 minuts.
- Posem una cassola al foc amb oli OVE. Farem mandonguilles de 40 g. Després les enfarinem i quan l'oli és calent les fregim. Les anirem reservant en un plat amb paper absorbent.
- Pelem 6 carxofes (8 si són petites) i les anem posant en un bol amb aigua freda i llimona perquè no s'oxidin.
- Les eixuguem i tallem a quarts.
- Saltem les carxofes en una paella amb un raig d'oli, sal i pebre negre. Hi afegim un raig d'aigua i les tapem durant uns dos o tres minuts.
- Unim les carxofes amb les mandonguilles.