Carxofes arrebossades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fregir els aliments en duplica el valor energètic, ja que absorbeixen els greixos de la coccióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 carxofes
200 ml de sidra
140 g de farina de blat
1 cabeça d'alls
2 llimones
Llard
Oli de confitar
Sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Oli OVE
PER A L'ALMOGROTE
150 g de formatge curat
20 g de pa torrat
2 tomàquets madurs
2 grans d'all
1 bitxo
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem les carxofes fins a deixar-ne només els cors. Les reservem en un recipient amb aigua i sal.
- Posem en una cassola oli OVE, 3 cullerades soperes de llard, la pela d'una llimona i una cabeça d'alls tallada per la meitat.
- Confitem les carxofes a foc molt baix. Tapem la cassola amb un cercle de paper sulfurat del diàmetre de la mateixa. Les mantindrem confitant durant 30 minuts a 80 graus.
- En un bol, tamisem 140 g de farina de blat. Hi afegim sal, ratlladura de llimona, 4 voltes de pebre negre i 2 cullerades de cafè de pebre vermell dolç.
- Hi afegim de mica en mica 200 ml de sidra. Ho removem fins a tenir una massa uniforme. Reservem el bol, filmat, a la nevera.
- En un got batedor ratllem 150 g de formatge curat, ratllem 2 tomàquets madurs, hi afegim 2 grans d'alls pelats, 1 bitxo sense llavors, 20 g de pa torrat i oli OVE. Ho turbinem fins tenir una pasta i ho reservem en un bol. Hem fet la salsa almogrote.
- Preparem una paella amb oli per fregir.
- Tallem les carxofes a quarts.
- Traiem de la nevera l'orly (la pasta que hem fet per arrebossar). Enfarinem lleugerament les carxofes, les passem per la massa d'arrebossar i les fregim en oli OVE molt calent i abundant.
- Posem les carxofes escorregudes d'oli en un plat i les banyem amb la salsa almogrote. I llest!