Carxofes confitades amb maionesa de cítrics, postres per sorprendre
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER A LES CARXOFES CONFITADES:
4 carxofes
200 ml d'oli d'oliva
Pela de taronja, llimona i llima
Canyella
PER A LA REDUCCIÓ DEL SUC DE TARONJA:
Suc de taronja
1 cullerada de sucre morè
1 beina de vainilla
PER A LA MAIONESA DE CÍTRICS:
1 ou
200 ml de l'oli de confitar les carxofes
20 ml de suc de taronja
10 ml de suc de llimona
Mel
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem les carxofes i en reservem els cors.
- La part del tronc la podem pelar i fer servir la part blanca. Fregim a temperatura alta les fulles interiors més petites, de manera que quedin com xips.
- Confitem els cors de carxofa, a foc molt lent, coberts d'oli, amb les peles de llimona, taronja i llima i la canyella.
- Paral·lelament, en un cassó, reduïm un suc de taronja amb una cullerada de sucre morè i una beina de vainilla, també a foc lent. Ens ha de quedar com caramel.
- Preparem la maionesa de cítrics barrejant al vas de la batedora l'ou amb l'oli de confitar les carxofes, suc de taronja i suc de llimona, mel i un punt de sal. Podeu afegir-hi també una mica de pela de taronja.
- Emplatem les carxofes amb la maionesa de cítrics, la reducció de suc de taronja i les xips.