Carxofes confitades amb maionesa de cítrics, postres per sorprendre

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER A LES CARXOFES CONFITADES:

    4 carxofes

    200 ml d'oli d'oliva

    Pela de taronja, llimona i llima

    Canyella

     

    PER A LA REDUCCIÓ DEL SUC DE TARONJA:

    Suc de taronja

    1 cullerada de sucre morè

    1 beina de vainilla

     

    PER A LA MAIONESA DE CÍTRICS:

    1 ou

    200 ml de l'oli de confitar les carxofes

    20 ml de suc de taronja

    10 ml de suc de llimona

    Mel

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem les carxofes i en reservem els cors.
  2. La part del tronc la podem pelar i fer servir la part blanca. Fregim a temperatura alta les fulles interiors més petites, de manera que quedin com xips.
  3. Confitem els cors de carxofa, a foc molt lent, coberts d'oli, amb les peles de llimona, taronja i llima i la canyella.
  4. Paral·lelament, en un cassó, reduïm un suc de taronja amb una cullerada de sucre morè i una beina de vainilla, també a foc lent. Ens ha de quedar com caramel.
  5. Preparem la maionesa de cítrics barrejant al vas de la batedora l'ou amb l'oli de confitar les carxofes, suc de taronja i suc de llimona, mel i un punt de sal. Podeu afegir-hi també una mica de pela de taronja.   
  6. Emplatem les carxofes amb la maionesa de cítrics, la reducció de suc de taronja i les xips.
Anar al contingut