Cassola de pota blava amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les carxofes, aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, un nutrient important per a la salut digestiva i el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pollastre pota blava a vuitens
1 l de brou de caps de gambes
3 l de brou de gallina
150 g de cansalada amb pebre
10 cors de carxofes del Prat en conserva
8 cebes de Figueres
5 tomàquets de penjar
40 ametlles torrades salades
3 patates kennebec (uns 600 g)
1 cullerada de mantega
un raig de vi ranci
una cullerada de llard
julivert
llorer
anís
colatura d'anxova
pebre negre
oli OVE
PREPARACIÓ
- Salpebrem i afegim colatura d'anxova a un pollastre pota blava tallat a vuitens.
- Tallem a la brunesa 8 cebes de Figueres.
- Posem en una cassola grossa la ceba i la deixem enfosquir amb oli OVE i una cullerada de llard.
- Tallem a daus 150 g de cansalada amb pebre. La reservem.
- Ratllem 5 tomàquets de penjar.
- Afegim un raig de vi ranci a la ceba fosca. Un cop evaporat, reservem la ceba.
- Posem a enrossir el pollastre i la cansalada a la cassola on teníem la ceba.
- Traiem de la nevera 1 l de brou de gambes i 3 l de brou de gallina i els escalfem junts en una olla.
- Afegim el tomàquet ratllat i 1 fulla de llorer a la cassola del pollastre i la cansalada. Ho remenem i hi afegim la ceba reservada i el brou bullint.
- Pelem i escapcem 3 patates kennebec (uns 600 g) i les afegim a la cassola. La deixem a foc lent 35 minuts.
- Fem una picada amb 40 ametlles torrades salades i l'afegim a la cassola. La deixem al foc 5 minuts més.
- Obrim el pot de les carxofes confitades i les afegim a la cassola, juntament amb un raig d'anís i julivert picat. Hi afegim una cullerada de mantega i ho remenem.