Cassoleta de mandarina

  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a la massa 

    100 g mantega pomada 

    100 g sucre blanc  

    150 g farina de blat  

    2 ous  

    Canyella en pols 

    Sal 

    Per a la merenga italiana 

    2 clares d'ou  

    120 g sucre blanc 

    80 ml aigua 

    Per al farcit 

    8 mandarines  

    2 ous 

    2 rovells 

    60 ml rom anyenc 

    1 llima

PREPARACIÓ

  1. Afegim al bol de la pastadora 100 g de mantega. Encaixem papallona a la màquina i la posem en marxa perquè agafi textura pomada.   
  2. Separem les clares i rovells de 2 ous. Reservem les clares en un tàper. Seran per a un altre dia.  
  3. Afegim al bol de la pastadora els 2 rovells, 100 g de sucre blanc, una culleradeta de canyella en pols i un pessic de sal. Ho integrem bé.  
  4. Afegim a la pastadora i en 2 tandes 150 g farina de blat 
  5. Ho integrem a mà. Posem el pastó a la fusta i ho compactem.  
  6. Tallem la massa en 2. Un tros el posem sobre un paper sulfurat i el tapem amb un altre paper. Aplanem el pastó amb un corró. Ha de tenir 2 mm de gruix. Ho podem fer ajudant-nos d'un gruix d'aquesta alçada. 
  7. Portarem el pastó a la nevera 30'. 
  8. Li traiem el suc a 8 mandarines i una llima.  
  9. Necessitem 350 ml de suc de mandarines i 50 ml de suc de llima. Els podem barrejar. Colarem els sucs. 
  10. En un pot posem 40 g farina de fina de blat de moro i un raig de suc de mandarina i llima i dissolem la farina.  
  11. Separem clares i rovells de 2 ous i els posem en un bol. Hi posem 4 ous més.  
  12. Guardem les clares en un pot a la nevera.  
  13. Tirem al foc 60 ml de rom anyenc i 20 g sucre blanc 
  14. Ho escalfem perquè s'evapori l'alcohol.  
  15. Enretirem el pot del foc i hi posem el suc de les mandarines i la llima i els ous i rovells. Posem el pot a foc baix i hi tirem la barreja de suc i farina fina blat de moro. Ho coem a foc baix remenant tota l'estona fins que tinguem una textura de crema líquida. 
  16. Afegim 30 g de mantega sense sal i la integrem. 
  17. Passem la crema a un pot i la filmem a pell perquè quan el portem a la nevera no ens faci crosta.  
  18. La deixem fora de la nevera fins que estigui tèbia i després la posarem a la nevera.  
  19. Recuperem de la nevera el full de massa freda. Desenganxem la massa del paper sulfurat.  
  20. I tallem un rectangle 9 cm. Això serà la paret. Tallem un cercle de 8,8 cm de diàmetre que farà de base. Si tenim motlles de diferents mides, ho fem segons els nostres motlles.  
  21. Folrem la paret interior d'un cercle amb el rectangle de massa.  
  22. Ho farem amb totes les cassoletes que volem fer. Un cop muntades, portarem les cassoletes a la nevera i els hi deixem 10 minuts.  
  23. Passat aquest temps, punxem la base de les cassoletes amb una forquilla. 
  24. Portem les cassoletes al forn 12' a 180º. 
  25. Passat aquest temps, traiem les cassoletes del forn i esperem que es refredin una mica per a desemmotllar-les.   
  26. Preparem unes merengues italianes: posem en un pot al foc 80 ml d'aigua i 120 g sucre. Dissolem el sucre, i portem l'aigua a ebullició. Ens ha d'arribar als 118º.  
  27. Mentrestant, muntem 2 clares que teníem a temperatura ambient amb un pessic de sal. Si l'aigua amb sucre està a 118º, la tirem al bol amb clares i anem batent. 
  28. Carreguem una mànega pastissera amb la crema de mandarines i comencem a omplir les cassoletes amb la crema de mandarines i llima. 
  29. Un cop plenes, amb una espàtula, ho coronem amb la merenga. 
  30. Cremem amb el bufador les puntes de la merenga. 
Anar al contingut