Cassoleta de poma
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La poma és rica en fibra soluble, una fibra que participa en la salut intestinal, ja que serveix d'aliment a la flora intestinal i també ajuda a normalitzar el trànsit intestinal, entre d'altres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
7 pomes tipus Royal
150 ml aigua mineral
100 g sucre blanc
50 g sucre morè
50 g mantega (pomada)
70 g farina d'ametlles
30 g farina de blat
1/2 bulb de fonoll
1/2 canonet de canyella
3 boles de pebre negre
2 claus d'olor
1 taronja
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent un xarop d'espècies. Aboquem en un pot inox. 150 ml d'aigua mineral, 100 g de sucre blanc, 2 claus d'olor, mig canonet de canyella, 3 boles de pebre negre i 1 twist de taronja.
- Un cop estigui tot al pot inox., ho escalfem fins que es dissolgui el sucre. Posteriorment, ho tapem i ho infusionem durant 10 minuts.
- Preparem el crumble, afegint a un bol mitjà 50 g de mantega, 50 g de sucre morè, 70 g de farina de blat i una mica de sal.
- Barregem bé tots els ingredients amb una llengua pastissera fins a integrar-ho tot.
- Aboquem la barreja a la fusta i en fem un xurro amb les mans.
- Passem el xurro a un recipient amb tapa. Ho tapem i ho duem a la nevera durant 30 minuts.
- Pelem i traiem el cor de 7 pomes Royal ja netes i les tallem per la meitat.
- Laminem les pomes amb mandolina.
- Agafem mig bulb de fonoll i el laminem amb la mandolina a tall fi.
- Omplim 4 cassoletes de ceràmica. Comencem amb una capa de poma laminada i ho pintem amb xarop d'espècies. Després hi afegim una capa de fonoll laminat i ho pintem amb xarop d'espècies i per sobre de tot hi tornem a posar una última capa de poma laminada. Anem fent fins a omplir cada cassoleta.
- Agafem de la nevera el recipient amb el crumble i el ratllem per sobre de cada cassoleta.
- Enfornem cassoletes durant 30 minuts a 180º.
- Un cop passats els 30 minuts, hi afegim unes fulles de fonoll i ja podem tastar el plat.