Cassoletes de préssec amb salsa Cumberland
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els préssecs són rics en betacarotens (provitamina A), que ajuden al manteniment de la pell, de la visió i del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 ml de llet sencera
125 g de farina de blat
100 ml vi de Porto
200 g melmelada de nabius
70 g de mantega
50 g de sucre de llustre
40 g farina d'ametlla
20 g de sucre
10 g midó de blat de moro
2 rovells d'ou
2 caienes
2 cullerades de sucre morè
1 ou
1 cullerada de nou moscada en pols
¿ préssec en almívar
Suc d'1 taronja
Suc de 1/2 llimona
Gingebre ratllat
Ratlladura de la llimona i la taronja
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Traiem el suc d'1 taronja i de 1/2 llimona i guardem la pela de les dues peces.
- Posem 200 g de melmelada de nabius en un recipient i hi afegim 100 ml de vi de Porto, el suc i les peles dels cítrics, 2 cullerades de sucre morè, 1/2 culleradeta de nou moscada en pols , gingebre ratllat i 2 caienes tallades molt petites.
- Ho deixem a foc baix durant 1 hora.
- Batem en un bol 1 ou i hi afegim 70 g de mantega pomada i 50 g de sucre de llustre. Ho barregem amb una cullera de fusta.
- Tamisem a sobre del bol 125 g de farina de blat i 40 g d'ametlla en pols. Ho integrem.
- Posem la massa entre 2 papers de parafina i l'estirem amb un corró fins que tingui un gruix de 3 mm.
- Fiquem la massa al congelador, en una safata, i l'hi deixem 1 hora.
- Retirem la salsa del foc, hi afegim un polsim de sal i pebre negre i la reservem.
- Un cop passada l'hora, traiem la massa del congelador, la tallem en 4 porcions i en cobrim 4 cassoletes.
- Fiquem al forn les cassoletes, a 180º, durant 10 minuts.
- Posem en un got de túrmix 150 ml de llet sencera (en reservem una mica per desfer-hi el midó de blat de moro).
- Traiem mig préssec en almívar del pot de conserva i el triturem al got de túrmix amb la llet. Ho escalfem en un recipient fins que bulli.
- Dissolem 10 g de midó de blat de moro amb la llet reservada.
- Blanquegem dos rovells d'ou amb 20 g de sucre.
- Afegim a poc a poc el préssec amb llet al bol. Ho barregem i hi afegim el midó dissolt amb la llet.
- Passem el contingut del bol al pot de la llet i ho posem al foc tot remenant-ho amb les varetes fins que n'aconseguim textura de crema.
- Passem la crema a un tàper i l'hi deixem temperar, filmada a pell.
- Traiem les cassoletes del forn i les deixem temperar.
- Per decorar-ho, laminem un tros de préssec en almívar.
- Omplim la cassoleta amb la crema de préssec, les làmines tallades i una cullerada de salsa Cumberland per sobre.