Cassoletes de Sant Josep
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita. Se'n poden menjar 3 o 4 a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
130 g sucre- 400 ml llet
- 100 ml nata 35% m. g.
- 20 g midó blat de moro
- Mig canonet canyella
- 5 ous
- 1 pasta de full
- 1 llimona
- Mantega
PREPARACIÓ
- Untem amb mantega una làmina de pasta de full i la tallem en tres trossos. Enganxem les tres parts de manera que fem una tira molt llarga. Enrotllem la tira sobre sí mateixa i l'emboliquem amb paper guitarra (o sulfurat si no en tenim). Ho duem a la nevera i el deixem refredar 15 minuts. Passat aquest temps, la traiem de la nevera, la tallem en 4 cilindres i cada un d'ells l'adaptem a una cassoleta amb els dits fins que n'agafi la forma.
- En un pot posem 400 ml de llet (en reservem una mica per a després), 100 ml de nata 35% m. g. i ho escalfem. Quan arrenqui el bull hi afegim un twist de llimona i mig canonet de canyella. Ho apartem del foc i deixem que infusioni uns 10 minuts. Després en traurem la canyella i la llimona.
- La llet que hem separat la barregem amb 20 g de midó de blat de moro i ho reservem.
- Separem clares i rovells de 5 ous. Posem a un bol els rovells i hi afegim 100 g de sucre. Ho integrem bé amb una vareta.
- Afegim de mica en mica la llet i nata aromatitzades al bol i anem integrant. També hi aboquem la llet amb midó desfet.
- Posem el contingut del bol en un pot al foc i ho courem sense deixar de remenar durant dos minuts fins que espesseixi. Si cal, ho colarem perquè quedi més fi.
- Farcim cada cassoleta amb la crema de Sant Josep i ho enfornem 10 minuts 210º.
- Desemmotllem les cassoletes i deixem que es temperin. Hi afegim sucre per sobre i el cremem amb bufador o amb un cremador.