Cassoletes de Sant Josep

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita. Se'n poden menjar 3 o 4 a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    130 g sucre
  • 400 ml llet
  • 100 ml nata 35% m. g.
  • 20 g midó blat de moro
  • Mig canonet canyella
  • 5 ous
  • 1 pasta de full
  • 1 llimona
  • Mantega

PREPARACIÓ

  1. Untem amb mantega una làmina de pasta de full i la tallem en tres trossos. Enganxem les tres parts de manera que fem una tira molt llarga. Enrotllem la tira sobre sí mateixa i l'emboliquem amb paper guitarra (o sulfurat si no en tenim). Ho duem a la nevera i el deixem refredar 15 minuts. Passat aquest temps, la traiem de la nevera, la tallem en 4 cilindres i cada un d'ells l'adaptem a una cassoleta amb els dits fins que n'agafi la forma.
  2. En un pot posem 400 ml de llet (en reservem una mica per a després), 100 ml de nata 35% m. g. i ho escalfem. Quan arrenqui el bull hi afegim un twist de llimona i mig canonet de canyella. Ho apartem del foc i deixem que infusioni uns 10 minuts. Després en traurem la canyella i la llimona.
  3. La llet que hem separat la barregem amb 20 g de midó de blat de moro i ho reservem.
  4. Separem clares i rovells de 5 ous. Posem a un bol els rovells i hi afegim 100 g de sucre. Ho integrem bé amb una vareta. 
  5. Afegim de mica en mica la llet i nata aromatitzades al bol i anem integrant. També hi aboquem la llet amb midó desfet. 
  6. Posem el contingut del bol en un pot al foc i ho courem sense deixar de remenar durant dos minuts fins que espesseixi. Si cal, ho colarem perquè quedi més fi.
  7. Farcim cada cassoleta amb la crema de Sant Josep i ho enfornem 10 minuts 210º.
  8. Desemmotllem les cassoletes i deixem que es temperin. Hi afegim sucre per sobre i el cremem amb bufador o amb un cremador.
Anar al contingut