Cebes farcides
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 8 cebes de Figueres de mida mitjana
- 300 g de carn picada de porc
- 300 g de carn picada de vedella
- 2 dl de vi blanc
- 1 dl de xerès sec
- 2 dl d'oli d'oliva
- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- Sal
PREPARACIÓ
1. Peleu les cebes amb molta cura procurant que no es trenquin i poseu-les a bullir en aigua salada. No les deixeu coure massa. Retireu-les.
2. Amb molt de compte desmunteu les cebes traient les clofolles més grosses per farcir-les al final. Separeu una part de les cebes que no aprofiteu per a farcir. Poseu l'altra part a una cassola amb una mica d'oli i sofregiu-ho.
3. A continuació, afegiu les carn picada i salpebreu. Deixeu coure.
4. Quan estigui cuit, afegiu el vi i el xerès i deixeu reduir. Una vegada reduït, tritureu-ho i farciu-ne les cebes buidades.
5. Feu una salsa clara posant a bullir ¿ litre d'aigua de coure les cebes. En una altra cassola, foneu la mantega i afegiu la farina, deixeu coure 1 minut i tireu-hi l'aigua de la ceba. Poseu a punt de sal i coleu.
6. Per presentar el plat, poseu les cebes en una cassola de terrissa, poseu una cullerada de salsa al damunt i gratineu.
2. Amb molt de compte desmunteu les cebes traient les clofolles més grosses per farcir-les al final. Separeu una part de les cebes que no aprofiteu per a farcir. Poseu l'altra part a una cassola amb una mica d'oli i sofregiu-ho.
3. A continuació, afegiu les carn picada i salpebreu. Deixeu coure.
4. Quan estigui cuit, afegiu el vi i el xerès i deixeu reduir. Una vegada reduït, tritureu-ho i farciu-ne les cebes buidades.
5. Feu una salsa clara posant a bullir ¿ litre d'aigua de coure les cebes. En una altra cassola, foneu la mantega i afegiu la farina, deixeu coure 1 minut i tireu-hi l'aigua de la ceba. Poseu a punt de sal i coleu.
6. Per presentar el plat, poseu les cebes en una cassola de terrissa, poseu una cullerada de salsa al damunt i gratineu.