Cebiche de corball amb coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Rodríguez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Veigé Coolinari, Manresa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
És obligatori congelar el peix que es menjarà cru a -20ºC durant, com a mínim, 24 hores, per evitar la infecció per anisakis. La llet de coco és una beguda energètica rica en greixos saturats, que s'obté triturant la polpa tendra del coco amb aigua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 240 g de llom de corball fresc
- 30 g de ceba morada
- 1/2 xili vermell picant fresc
- 1/2 xili verd picant
- un grapat de coriandre fresc
- 2 llimones
- 2 llimes
- 100 ml de llet de coco
- 1 gra d'all
- 20 g de gingebre fresc
- 2 "tortitas" de blat
- oli d'oliva extra verge
- 20 g de coco deshidratat
- 10 g de panís deshidratat
- sal i pebre
- germinats (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, ratllem l'all i el gingebre. Els afegim a un cassó amb un raig d'oli, sofregim 3 minuts. Hi afegim la llet de coco, ho bullim 3 minuts més. Ho triturem, ho colem i ho refredem a la nevera.
Després, tallem el corball a daus, els salpebrem i els posem en un bol. Tallem la ceba i el xili vermell i verd a brunesa.
Per muntar el ceviche, en el bol del corball tallat, que es cru, posem al damunt la ceba tallada a la brunesa, el xili vermell i verd.
Tallem les llimes i llimones per la meitat i en fem suc. Afegim els sucs al conjunt i ho deixem 4 minuts de maceració.
Escollim les fulles de coriandre i les piquem amb el ganivet. Ho afegim al bol del cebiche, juntament amb la llet de coco ben freda de la nevera.
Laminem ben fina la ceba morada. Pel damunt del cebiche posem fulles de coriandre, ceba morada laminada ben fina, quatre grans de panís deshidratat i el coco també deshidratat.
Per acabar, fregim en oli d'oliva les "tortitas" de blat durnant 1 minut. Les assequem damunt paper absorbent i les salem. (serviran per acompanyar)
Després, tallem el corball a daus, els salpebrem i els posem en un bol. Tallem la ceba i el xili vermell i verd a brunesa.
Per muntar el ceviche, en el bol del corball tallat, que es cru, posem al damunt la ceba tallada a la brunesa, el xili vermell i verd.
Tallem les llimes i llimones per la meitat i en fem suc. Afegim els sucs al conjunt i ho deixem 4 minuts de maceració.
Escollim les fulles de coriandre i les piquem amb el ganivet. Ho afegim al bol del cebiche, juntament amb la llet de coco ben freda de la nevera.
Laminem ben fina la ceba morada. Pel damunt del cebiche posem fulles de coriandre, ceba morada laminada ben fina, quatre grans de panís deshidratat i el coco també deshidratat.
Per acabar, fregim en oli d'oliva les "tortitas" de blat durnant 1 minut. Les assequem damunt paper absorbent i les salem. (serviran per acompanyar)