Cebiche de vieira

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vieira és un mol·lusc ric en minerals essencials com el sodi, el potassi, el fòsfor, el calci, el iode, el zinc i el magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de carn de vieira  

    1 ceba morada

    1 xili de Jalapa envinagrat  

    1 bitxo fresc vermell  

    3 llimes  

    1 taronja

    500 g de musclos roca  

    1 alvocat  

    Coriandre fresc

    Gel petit

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem un bol al congelador. És on acabarem fent la barreja del cebiche.
  2. Netegem 500 g de musclos de roca.
  3. Espremem una taronja i posem el suc en una olla.
  4. Encenem el foc amb el suc i hi posem els musclos. Si no hi caben tots, els farem en dues tandes. Tapem l'olla. A mesura que es vagin obrint els musclos, els en retirem.  
  5. Quan tinguem tots els musclos cuits, els anem traient la closca.
  6. Posem en un got batedor la carn de musclo i el líquid colat que han deixat anar els muscos a l'olla i al plat on els hem guardat. Hi posem una mica de sal, el suc de dues llimes i tres llesques de xili de Jalapa envinagrat.
  7. Si les vieires tenien corall, també el posem al got batedor.  
  8. Ho triturem tot i, un cop triturat, ho guardem a la nevera.  
  9. Tallem una ceba morada a la juliana.  
  10. Si el bol que hem posat al congelador ja és fred, hi podem posar la ceba tallada.
  11. Tallem a daus 400 g de carn de vieira.  
  12. Hi tirem el suc d'una llima i ho barregem tot.
  13. Pelem i tallem a daus un alvocat i l'afegim al bol.  
  14. Tallem de qualsevol manera unes quantes fulles de coriandre i les hi afegim.
  15. Buidem de llavors un bitxo vermell fresc i net i el tallem a rodelles.
  16. Rescatem de la nevera la llet de tigre --la salsa de llima i musclos que hem fet abans.  
  17. La tirem al bol i ho barregem tot.  
  18. Emplatem el cebiche en unes petxines de vieira amb una base de gel de còctel perquè no ballin. També es pot emplatar en qualsevol altre lloc o servir en una plata.
Anar al contingut