Cebiche de vieira
INGREDIENTS
400 g de carn de vieira
1 ceba morada
1 xili de Jalapa envinagrat
1 bitxo fresc vermell
3 llimes
1 taronja
500 g de musclos roca
1 alvocat
Coriandre fresc
Gel petit
Sal
PREPARACIÓ
- Posem un bol al congelador. És on acabarem fent la barreja del cebiche.
- Netegem 500 g de musclos de roca.
- Espremem una taronja i posem el suc en una olla.
- Encenem el foc amb el suc i hi posem els musclos. Si no hi caben tots, els farem en dues tandes. Tapem l'olla. A mesura que es vagin obrint els musclos, els en retirem.
- Quan tinguem tots els musclos cuits, els anem traient la closca.
- Posem en un got batedor la carn de musclo i el líquid colat que han deixat anar els muscos a l'olla i al plat on els hem guardat. Hi posem una mica de sal, el suc de dues llimes i tres llesques de xili de Jalapa envinagrat.
- Si les vieires tenien corall, també el posem al got batedor.
- Ho triturem tot i, un cop triturat, ho guardem a la nevera.
- Tallem una ceba morada a la juliana.
- Si el bol que hem posat al congelador ja és fred, hi podem posar la ceba tallada.
- Tallem a daus 400 g de carn de vieira.
- Hi tirem el suc d'una llima i ho barregem tot.
- Pelem i tallem a daus un alvocat i l'afegim al bol.
- Tallem de qualsevol manera unes quantes fulles de coriandre i les hi afegim.
- Buidem de llavors un bitxo vermell fresc i net i el tallem a rodelles.
- Rescatem de la nevera la llet de tigre --la salsa de llima i musclos que hem fet abans.
- La tirem al bol i ho barregem tot.
- Emplatem el cebiche en unes petxines de vieira amb una base de gel de còctel perquè no ballin. També es pot emplatar en qualsevol altre lloc o servir en una plata.