Cérvol amb fetge gras
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Formentí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alàs, Alas i Cerc
INGREDIENTS
- 720 g de cérvol
- 4 escalopes de fetge gras
- 24 grans de raïm
- 100 g de mongetes verdes
- herbes per guarnir
- Per a la salsa:
- ossos, escalunya, ramet d'herbes
- vi negre, porto
- 1 cullerada de greix d'ànec
- 1 nou de mantega
- sal i sucre
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu els ossos, l'escalunya picada i el ramet d'herbes.
Quan estiguin daurats, afegiu el vi negre i el greix d'ànec i deixeu-ho reduir.
Seguidament, passeu-ho pel colador xinès i torneu-ho a posar al foc en un cassó amb la mantega, els grans de raïm, la sal i una mica de sucre.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal, escaldeu les mongetes durant uns segons. Després, poseu-les en un bol amb aigua i gel.
Quan ja estiguin fredes, salteu-les en una paella amb una mica d'oli i reserveu-les.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu el fetge gras, ja salpebrat.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli, salteu el cérvol també salpebrat.
I ja per acabar, emplateu el cérvol amb el fetge gras a sobre, poseu-hi les mongetes al voltant i salseu-ho tot amb la salsa.
Podeu guarnir el plat amb unes quantes herbes.
Quan estiguin daurats, afegiu el vi negre i el greix d'ànec i deixeu-ho reduir.
Seguidament, passeu-ho pel colador xinès i torneu-ho a posar al foc en un cassó amb la mantega, els grans de raïm, la sal i una mica de sucre.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal, escaldeu les mongetes durant uns segons. Després, poseu-les en un bol amb aigua i gel.
Quan ja estiguin fredes, salteu-les en una paella amb una mica d'oli i reserveu-les.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu el fetge gras, ja salpebrat.
Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli, salteu el cérvol també salpebrat.
I ja per acabar, emplateu el cérvol amb el fetge gras a sobre, poseu-hi les mongetes al voltant i salseu-ho tot amb la salsa.
Podeu guarnir el plat amb unes quantes herbes.