Ceviche de sorell
INGREDIENTS
3 sorells
1 ceba morada
1 jalapeño fresc
2 cebes Figueres
1 panotxa de blat de moro
Fulles de llima kaffir
Sal
Pebre
1 llima
Coriandre fresc
400 g de cancha
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Congelem els lloms de 3 sorells petits 72 hores i deixem que es descongelin a la nevera durant 48 hores més.
- Comencem fent la llet de tigre. Posem un paper sulfurat en una safata de forn i hi posem una panotxa amb la seva pell (si no té pell, l'emboliquem amb paper sulfurat) i 2 cebes de Figueres amb pell. Ho enfornem 30' a 180 º.
- Deixem que les cebes cuites es refredin i les pelem.
- Pelem la panotxa i amb una cullera anem arrencant els grans de blat de moro.
- Afegim a un vas batedor el blat de moro, sal, unes gotes de llima que espremem i oli OVE. Ho turbinem fins que quedi ben fi.
- Colem aquesta llet de tigre i ho portem a la nevera.
- Tallem a juliana 1 ceba morada pelada.
- Posem aquesta ceba en un bol amb aigua i gel.
- Torrem en una paella amb una mica d'oli dos grapats de cancha, blat de moro gros. Hi tirem sal.
- Posem un pot amb aigua al foc i hi afegim unes fulles de llimona kaffir i ho portem a ebullició. Hi posem sal.
- Traiem els sorells de la nevera i posem els lloms en una reixeta de forn.
- Si l'aigua amb les fulles ja ha bullit una estona, la podem tirar sobre el sorell.
- Recuperem la llet de tigre i l'acabem de lligar amb el suc de fulles de llimona kaffir que hem tirat per sobre del peix.
- Posem dins un bol gros 1 jalapeño fresc tallat a rodelles, la ceba morada prèviament escorreguda, unes fulles de coriandre picades, el peix tallat a daus gruixuts, la llet de tigre que hem repescat de la nevera, sal i pebre.
- Ho integrem tot.
- Posem el blat de moro torrat.
Ho servim.