Cigrons amb arengades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a hipertensos
- Informació nutricional -Obre
Els cigrons són uns llegums molt nutritius: aporten energia, proteïnes vegetals, vitamines, minerals i molta fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de cigrons
- 8 arengades
- 2 cebes
- 2 litres de fumet
- 1 pebrot verd
- 4 tomàquets pera
- un gra d'all
- un got de vi blanc
- alfàbrega fresca
- oli verge extra
- sal
- pebre
- farigola
- romaní
PREPARACIÓ
1. Deixarem els cigrons 12 hores en remull, en 5 litres d'aigua mineral.
2. A l'olla hi saltem la ceba i el pebrot verd tallat a quadradets petits fins que ens quedi tot ben ros. Hi tirem all tallat a microquadradets. Després hi afegim el vi blanc, fins que s'evapori l'alcohol.
3.Un cop evaporat, hi afegim el fumet, l'aigua restant i els cigrons. Ho tapem i els bullim a pressió durant uns 20 minuts.
4. Mentre bull, agafem les arengades, que hem posat en remull durant una hora, i les filetegem. Filetejades i netes, les tornem a submergir en aigua mineral i després les submergim en oli.
5. Agafem els tomàquets, els escaldem, els refredem, els pelem i els tallem a quadradets. Els deixem confitar amb una mica d'oli, una mica de farigola i romaní. Uns 5-10 minuts a foc molt baix.
6. Obrim l'olla i servim els cigrons. Hi afegim tomàquet per sobre, amb un raig de l'oli confitat, l'arengada i l'alfàbrega tallada fina.
2. A l'olla hi saltem la ceba i el pebrot verd tallat a quadradets petits fins que ens quedi tot ben ros. Hi tirem all tallat a microquadradets. Després hi afegim el vi blanc, fins que s'evapori l'alcohol.
3.Un cop evaporat, hi afegim el fumet, l'aigua restant i els cigrons. Ho tapem i els bullim a pressió durant uns 20 minuts.
4. Mentre bull, agafem les arengades, que hem posat en remull durant una hora, i les filetegem. Filetejades i netes, les tornem a submergir en aigua mineral i després les submergim en oli.
5. Agafem els tomàquets, els escaldem, els refredem, els pelem i els tallem a quadradets. Els deixem confitar amb una mica d'oli, una mica de farigola i romaní. Uns 5-10 minuts a foc molt baix.
6. Obrim l'olla i servim els cigrons. Hi afegim tomàquet per sobre, amb un raig de l'oli confitat, l'arengada i l'alfàbrega tallada fina.