Cigrons amb sípia, sobrassada i mel

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Cigrons cuits

    1 sípia

    1 tall de sobrassada mallorquina 

    Ceba

    Vi blanc

    Vi ranci

    Mel

    Llorer

    Sal

    Pebre

    Oli d'oliva

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem la sípia a daus i la posem a ofegar en una cassola amb una mica d'oli.
  2. Per estovar-la abans, podeu afegir-hi una mica d'aigua o de vi blanc. 
  3. Quan la sípia comenci a espetegar, hi afegim dues cullerades de ceba tallada ben petita i deixem que vagi enrossint-se.
  4. Després, hi afegim sal, pebre, llorer, un rajolí de vi ranci i el vi blanc.
  5. Hi posem un tall generós de sobrassada mallorquina sense pell i una cullerada de mel i remenem. La sobrassada ens ha de quedar desfeta. 
  6. Aquesta base per als cigrons, la podeu fer servir també per fer altres plats: fideus, mandonguilles, pasta... 
  7. Finalment, hi afegim els cigrons cuits i deixem que faci xup-xup. També hi podeu posar l'aigua de cocció dels cigrons. 

 

 

 

Anar al contingut