Cigrons amb sípia, sobrassada i mel
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Cigrons cuits
1 sípia
1 tall de sobrassada mallorquina
Ceba
Vi blanc
Vi ranci
Mel
Llorer
Sal
Pebre
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Tallem la sípia a daus i la posem a ofegar en una cassola amb una mica d'oli.
- Per estovar-la abans, podeu afegir-hi una mica d'aigua o de vi blanc.
- Quan la sípia comenci a espetegar, hi afegim dues cullerades de ceba tallada ben petita i deixem que vagi enrossint-se.
- Després, hi afegim sal, pebre, llorer, un rajolí de vi ranci i el vi blanc.
- Hi posem un tall generós de sobrassada mallorquina sense pell i una cullerada de mel i remenem. La sobrassada ens ha de quedar desfeta.
- Aquesta base per als cigrons, la podeu fer servir també per fer altres plats: fideus, mandonguilles, pasta...
- Finalment, hi afegim els cigrons cuits i deixem que faci xup-xup. També hi podeu posar l'aigua de cocció dels cigrons.