Cigrons amb tomàquet, tripa de porc i figues assecades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Fabra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de cigrons menuts
- 2 tripes de porc cuites
- 8 figues assecades
- 3 cebes
- 1 pot de conserva de tomàquet de quilo
- 5 alls
- 2 fulles de llorer
- 2 bitxos
- 1 farcellet d'herbes
- pols de canyella
- 200 ml oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els cigrons en remull durant 12 hores. Després, poseu-los a bullir en una olla amb aigua freda nova, un farcellet d'herbes i un rajolí d'oli i sal, durant dues hores.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan hagi agafat color, afegiu-hi els alls picats, els tomàquets, el llorer i els bitxos i deixeu-ho sofregir tot junt durant tres quarts d'hora.
A continuació, talleu la tripa a tires fines i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una altra paella, salteu les figues seques tallades per la meitat.
I ja per acabar, en un plat fondo, poseu-hi un parell de cullerades de cigrons, cobriu-los amb el sofregit de ceba i tomàquet, poseu les figues a un costa i amb, a l'altre, poseu-hi les tires de tripa de porc fregides i amaniu-les amb un raig d'oli i un polsim de canyella.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana. Quan hagi agafat color, afegiu-hi els alls picats, els tomàquets, el llorer i els bitxos i deixeu-ho sofregir tot junt durant tres quarts d'hora.
A continuació, talleu la tripa a tires fines i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una altra paella, salteu les figues seques tallades per la meitat.
I ja per acabar, en un plat fondo, poseu-hi un parell de cullerades de cigrons, cobriu-los amb el sofregit de ceba i tomàquet, poseu les figues a un costa i amb, a l'altre, poseu-hi les tires de tripa de porc fregides i amaniu-les amb un raig d'oli i un polsim de canyella.