Cigrons estofats amb cansalada
INGREDIENTS
600 g cansalada ibèrica salada
1 ceba blanca
350 g cigró
1 fulla de llorer
1 os de pernil
Julivert
PREPARACIÓ
- Posem en una olla 1 fulla de llorer i 1 os de pernil.
- Pelem 1 ceba blanca i l'afegim a l'olla un cop pelada.
- Afegim 600 g de cansalada ibèrica salada i 2 litres d'aigua. Ho tapem i ho fem bullir.
- Agafem 350 g de cigrons, que hem deixat hidratant-se amb aigua a la nevera durant almenys 12 hores, i en descartem l'aigua.
- Quan l'aigua de l'olla bull, en descartem les impureses. I un cop fet, hi afegim els 350 g de cigrons i ho tapem. Ho coem durant 50' a foc baix i ho deixem reposant una hora.
- Posteriorment descartem la ceba, el llorer i l'os de l'olla, ja que ja han fet la seva funció, perfumar el cigró.
- Traiem de l'olla la cansalada i la tallem a tires llargues.
- Posem una paella al foc i hi afegim la cansalada tallada que saltem fins que quedi ben cruixent.
- Emplatem en plat soper els cigrons, brou de la pròpia cocció, la cansalada cruixent i julivert.