Cigrons estofats amb cansalada

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cigrons són un llegum molt nutritiu, aporten energia, proteïnes vegetals, vitamines, minerals i molta fibra si es mengen amb la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g cansalada ibèrica salada  

    1 ceba blanca  

    350 g cigró  

    1 fulla de llorer  

    1 os de pernil  

    Julivert

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla 1 fulla de llorer i 1 os de pernil. 
  2. Pelem 1 ceba blanca i l'afegim a l'olla un cop pelada. 
  3. Afegim 600 g de cansalada ibèrica salada i 2 litres d'aigua. Ho tapem i ho fem bullir. 
  4. Agafem 350 g de cigrons, que hem deixat hidratant-se amb aigua a la nevera durant almenys 12 hores, i en descartem l'aigua. 
  5. Quan l'aigua de l'olla bull, en descartem les impureses. I un cop fet, hi afegim els 350 g de cigrons i ho tapem. Ho coem durant 50' a foc baix i ho deixem reposant una hora. 
  6. Posteriorment descartem la ceba, el llorer i l'os de l'olla, ja que ja han fet la seva funció, perfumar el cigró. 
  7. Traiem de l'olla la cansalada i la tallem a tires llargues. 
  8. Posem una paella al foc i hi afegim la cansalada tallada que saltem fins que quedi ben cruixent. 
  9. Emplatem en plat soper els cigrons, brou de la pròpia cocció, la cansalada cruixent i julivert.
Anar al contingut