Cim i tomba de bestina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: MARC RIBAS
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'all és un ingredient indispensable de la cuina mediterrània al qual se li atribueixen moltes propietats, tot i que cal tenir en compte que d'aquest aliment se n'acostuma a consumir molt poca quantitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 bastina de 800 g  

    1 l aigua mineral  

    3 patates Kennebec (600 g)  

    3 cebes de Figueres grosses  

    1 porro  

    1 pastanaga  

    1 cap de rap  

    2 grans d'all  

    1 dit de gingebre  

    1/2 culleradeta de pebre vermell picant  

    1/2 culleradeta de pebre vermell dolç  

    Vi ranci  

    Farina de blat  

    Salicòrnia  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un fumet. Posarem en un litre d'aigua 1 pastanaga i 1 porro tallats a bresa juntament amb un cap de rap. Ho bullirem a foc baix durant 20 minuts, ho colarem i ho reservarem.   
  2. Enfarinem una bestina i la marquem lleugerament en una paella amb oli d'oliva. La retirem i la reservem.  
  3. Fem un sofregit amb 2 grans d'all aixafats i 3 cebes de Figueres tallades a juliana a la paella on hem fregit la bestina. El courem 1 hora, fins que la ceba sigui ben rossa.  
  4. Traiem els alls sofregits i els reservem. Afegim al sofregit mitja culleradeta de pebre vermell dolç, mitja de picant i 1 dels grans d'all. Ho integrem i ho ofeguem amb un raig de vi ranci.  
  5. Escapcem 3 patates a mida mossegada i les hi afegim.  
  6. Afegim 800 ml de fumet calent a la cassola i ho deixem coure 15 minuts a foc lent. Ha de quedar caldós.  
  7. Afegim a la cassola la bestina fregida durant 7 minuts.   
  8. En un morter hi posem el gra d'all que teníem sofregit i oli d'oliva per fer-hi un allioli negat, que reservem.  
  9. Saltem la salicòrnia amb una mica de gingebre ratllat.  
  10. Afegim l'allioli negat per sobre el suquet i ho tombem i sacsegem com si féssim un pil-pil.  
  11. Emplatem amb la salicòrnia saltada.  
Anar al contingut