Clatell de bacallà a la donostiarra
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 clatell de bacallà fresc
- gotes de vinagre blanc
- gotes de suc de llimona
- 2 grans d'all
- julivert picat
- 1 pebrot vermell dessecat
PREPARACIÓ
1. Escalfem una paellera amb un raig d'oli, salem el bacallà i el marquem a la paellera per la banda de la carn.
2. Quan s'hagi daurat el bacallà per la banda de la carn, el girem i el fem coure a foc lent, per la banda de la pell.
2. Tallem els grans d'all a làmines i el pebrot a anelles.
3. Escalfem una paella amb un bon raig d'oli i fregim les làmines d'all i les anelles de pebrot.
4. Afegim unes gotetes de vinagre i de llimona al bacallà, quan s'acaba de coure.
5. Ara hi afegim, al bacallà, el julivert picat i una mica d'aigua.
6. Quan les làmines d'all de la paella siguin daurades, afegim la barreja al bacallà.
7. Remenem la paellera, a poc a poc, durant uns minuts, perquè es vagi muntant la salsa.
8. Per emplatar-ho, retirem el bacallà i el posem al plat. Amb un batedor de mà, muntem la salsa que ens ha quedat a la paellera i amanim el peix.
2. Quan s'hagi daurat el bacallà per la banda de la carn, el girem i el fem coure a foc lent, per la banda de la pell.
2. Tallem els grans d'all a làmines i el pebrot a anelles.
3. Escalfem una paella amb un bon raig d'oli i fregim les làmines d'all i les anelles de pebrot.
4. Afegim unes gotetes de vinagre i de llimona al bacallà, quan s'acaba de coure.
5. Ara hi afegim, al bacallà, el julivert picat i una mica d'aigua.
6. Quan les làmines d'all de la paella siguin daurades, afegim la barreja al bacallà.
7. Remenem la paellera, a poc a poc, durant uns minuts, perquè es vagi muntant la salsa.
8. Per emplatar-ho, retirem el bacallà i el posem al plat. Amb un batedor de mà, muntem la salsa que ens ha quedat a la paellera i amanim el peix.