Coc de llimona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'espelta és una varietat del blat comú molt rica en hidrats de carboni, proteïnes, minerals i fibra, molt interessant per aportar varietat a la dieta.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g farina d'espelta  

    200 g de llard

    100 g de sucre

    3 ous   

    1 llimona  

    gingebre en pols

    ametlla en pols

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 3 ous. Posem els rovells en un bol gran, guardem les 2 clares per a una altra recepta i la tercera clara la reservem per pintar després.
  2. Afegim de mica en mica 50 g de sucre al bol dels rovells i els blanquegem amb les varetes elèctriques.
  3. En un altre pot hi posem 200 g de llard i 50 g més de sucre i ho barregem amb les varetes.
  4. Barregem el contingut dels dos bols amb les varetes elèctriques  i després hi afegim la ratlladura d'una llimona i el suc de la meitat de la mateixa llimona, colat. Ho batem una mica més perquè tot s'integri.
  5. Afegim 350 g de farina d'espelta tamisada i ho amassem amb la cullera, no pas ambles varetes.
  6. Ho filmem i ho deixem a la nevera una mitja hora.
  7. Traiem la massa de la nevera, l'estirem amb un corró i la deixem amb un gruix d'un dit. Hi tallem 8 cocs rodons amb el tallapastes.
  8. Posem els cocs a sobre d'un paper sulfurat en una safata de forn. Els pintem amb la clara prèviament batuda i hi espolsem gingebre en pols per sobre.
  9. Ho enfornem a 180º durant 15 minuts.
  10. Traiem els cocs del forn i els tornem a pintar, hi espolsem per sobre ametlla en pols i els tornem a posar al forn 15 minuts més.
  11. Els traiem del forn i els podrem menjar un cop s'hagin refredat.
Anar al contingut