Coca d'albergínia amb anxoves
INGREDIENTS
Per a la coca
150 g farina de blat
150 g farina integral de blat
160 ml aigua
10 g sucre
20 ml oli OVE
7 g llevat fresc
5 g sal
3 albergínies
2 cebes de Figueres petites
6 lloms d'anxoves (sense espines)
Enciamet
Per al romesco verd
150 ml oli OVE
80 ml vinagre d'arròs
40 g anacards
4 tomàquets d'arbre verds ("tomatillos")
1 llesca de pa
1 gra d'all
1 manat de coriandre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent el pastó: barregem 150 g de farina de blat, 150 g de farina integral de blat, 7 g de llevat fresc, 160 ml d'aigua, 10 g de sucre, 20 ml d'oli OVE. Ho integrem bé i deixem que reposi 15 minuts. Ho podem fer a mà o amb la pastadora.
- Passat aquest temps, hi afegim 5 g de sal al pastó. Ho pastem 2 minuts amb la màquina o 5 a mà. Passat aquest temps, pintem el pastó amb oli OVE i el tapem amb un drap humit. El deixem 40'.
- Posem sobre una reixeta 3 albergínies netes i 4 tomàquets d'arbre verds nets. Si no en tenim, es pot fer amb una varietat de tomàquets local. Amb un bufador o amb la flama de gas, cremem les pells de les verdures.
- Traiem la pell dels tomàquets i els reservem. Traiem la pell de les albergínies i les tornem a la safata de forn.
- Afegim 2 cebes de Figueres petites amb pell a la safata de forn. Coem cebes i albergínies a 180º durant 30 minuts.
- Recuperem el pastó que estava tapat i li donem forma de coca. Portem el pastó a una safata de forn amb paper sulfurat. El tornem a tapar amb drap humit i li donem 30' de repòs.
- Si ha passat el temps necessari per a les albergínies i les cebes, les pelem i les tallem a l'engròs. Les reservem a un plat.
- Traiem les llavors dels tomàquets i les posem en un got batedor. Afegim 40 g d'anacards, la molla d'una llesca de pa, 1 gra d'all, les fulles d'un manat de coriandre, 80 ml de vinagre de poma i sal. Triturem fins que quedi homogeni.
- Emulsionem el romesco afegint 150 ml d'oli OVE. Un cop enllestit, el passem a un biberó.
- Destapem la coca i hi posem les albergínies i cebes tallades. Ho salpebrem, afegim un raig d'oli OVE i ho portem al forn 15' a 220º.
- Passat aquest temps, posem 6 lloms d'anxoves sense espines sobre la coca. Pintem la coca amb uns punts de romesco verd, unes fulles de sisho picades i un raig d'oli OVE.