Coca d'arengada i panses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les coques, si porten força verdures i vegetals, i també aliment proteic, poden ser plats únics complets, saboroses i nutritivesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    250 g farina  

    2 arengades  

    80 g ruca  

    50 g panses  

    50 ml vi ranci  

    50 g massa mare  

    20 ml vinagre de poma  

    10 g llevat fresc  

    15 g mostassa antiga  

    5 g sucre  

    5 g sal  

    3 tomàquets pera  

    1 ceba tendra  

    Oli OVE  

    Aigua 

PREPARACIÓ

  1. Posem al bol de la pastadora: 250 g de farina, 50 g de massa mare, 160 ml d'aigua a 40º, 5 g de sucre i 10 g de llevat fresc. Ho integrem tot.  
  2. Afegim 25 ml d'oli OVE. Ho pastem fins tenir el pastó homogeni (entre dos i tres minuts) 
  3. Ho tapem amb un drap humit i deixem que el pastó reposi 10 minuts.  
  4. Afegim 5 g de sal al pastó i ho integrem. Ho tapem amb un drap humit i deixem que reposi una hora.  
  5. Passat aquest temps, dividim el pastó en 4 boles i posem les boles a la safata del forn amb paper sulfurat a la base. Pintem les boles amb una mica d'oli OVE i les tapem amb un drap humit. Deixem que reposin una hora.   
  6. Posem un pot amb aigua a escalfar. Estirem les 4 boles amb els dits i hi donem forma de coca. Posem el pot amb l'aigua molt calenta al forn i hi portem les coques. Les deixem dins del forn amb el forn apagat i l'aigua calenta uns 30 minuts. 
  7. Posem 50 g de panses dins un bol amb 50 ml de vi ranci. i deixem que s'hidratin. Alhora hidratem 4 lloms d'arengades 10 minuts en un plat amb aigua. 
  8. Tallem una ceba tendra a microbrunesa i la reservem. Hi afegim 15 g de mostassa antiga, 20 ml de vinagre de poma i 80 ml d'oli OVE. Ho barregem tot amb cullera i ho reservem. 
  9. Escaldem 3 tomàquets pera per pelar-los: uns segons amb aigua bullint i uns segons amb aigua amb gel per escaldar i parar la cocció. Els pelem i els tallem a llesques.  
  10. Escorrem les panses.  
  11. Traiem les coques fermentades del forn. Posem el forn en marxa a 220. 
  12. Posem les rodelles de tomàquet sobre les coques i després, les panses. 
  13. Posem un raig d'oli OVE sobre les coques i les enfornem 10' a 220º. 
  14. Si les arengades s'han passat 10 minuts submergides en aigua, les pesquem i assequem amb paper absorbent.  
  15. Traiem les espines de les arengades i tallem els filets. 
  16. Si han passat els 10 minuts de forn, traiem les coques i les reservem sobre una reixeta perquè es refredin i circuli l'aire per sota de la coca.  
  17. Muntem la coca amb ruca per sobre 3-4 trossos d'arengada i ho amanim amb vinagreta. 
Anar al contingut