Coca d'arengada i panses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les coques, si porten força verdures i vegetals, i també aliment proteic, poden ser plats únics complets, saboroses i nutritivesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g farina
2 arengades
80 g ruca
50 g panses
50 ml vi ranci
50 g massa mare
20 ml vinagre de poma
10 g llevat fresc
15 g mostassa antiga
5 g sucre
5 g sal
3 tomàquets pera
1 ceba tendra
Oli OVE
Aigua
PREPARACIÓ
- Posem al bol de la pastadora: 250 g de farina, 50 g de massa mare, 160 ml d'aigua a 40º, 5 g de sucre i 10 g de llevat fresc. Ho integrem tot.
- Afegim 25 ml d'oli OVE. Ho pastem fins tenir el pastó homogeni (entre dos i tres minuts)
- Ho tapem amb un drap humit i deixem que el pastó reposi 10 minuts.
- Afegim 5 g de sal al pastó i ho integrem. Ho tapem amb un drap humit i deixem que reposi una hora.
- Passat aquest temps, dividim el pastó en 4 boles i posem les boles a la safata del forn amb paper sulfurat a la base. Pintem les boles amb una mica d'oli OVE i les tapem amb un drap humit. Deixem que reposin una hora.
- Posem un pot amb aigua a escalfar. Estirem les 4 boles amb els dits i hi donem forma de coca. Posem el pot amb l'aigua molt calenta al forn i hi portem les coques. Les deixem dins del forn amb el forn apagat i l'aigua calenta uns 30 minuts.
- Posem 50 g de panses dins un bol amb 50 ml de vi ranci. i deixem que s'hidratin. Alhora hidratem 4 lloms d'arengades 10 minuts en un plat amb aigua.
- Tallem una ceba tendra a microbrunesa i la reservem. Hi afegim 15 g de mostassa antiga, 20 ml de vinagre de poma i 80 ml d'oli OVE. Ho barregem tot amb cullera i ho reservem.
- Escaldem 3 tomàquets pera per pelar-los: uns segons amb aigua bullint i uns segons amb aigua amb gel per escaldar i parar la cocció. Els pelem i els tallem a llesques.
- Escorrem les panses.
- Traiem les coques fermentades del forn. Posem el forn en marxa a 220.
- Posem les rodelles de tomàquet sobre les coques i després, les panses.
- Posem un raig d'oli OVE sobre les coques i les enfornem 10' a 220º.
- Si les arengades s'han passat 10 minuts submergides en aigua, les pesquem i assequem amb paper absorbent.
- Traiem les espines de les arengades i tallem els filets.
- Si han passat els 10 minuts de forn, traiem les coques i les reservem sobre una reixeta perquè es refredin i circuli l'aire per sota de la coca.
- Muntem la coca amb ruca per sobre 3-4 trossos d'arengada i ho amanim amb vinagreta.