Coca d'avellana i préssec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruita a les receptes, tant dolces com salades, és una bona manera d'enriquir-les en vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra. La fruita de temporada i de proximitat té un gust i una aroma més intensa perquè ha madurat a la planta.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la coca:
- 100 g de sucre
- 65 g d'avellanes torrades
- 150 g de farina
- 150 g de mantega
- 3 ous
- 1 punta de llevat en pols
- 1 préssec
-
Per fer el "crumble":
- 50 g d'avellana crua
- 50 g de mantega pomada
- 50 g de farina
- 50 g de sucre panela
- 25 g de préssec confitat (orellanes)
PREPARACIÓ
- Fem la massa de coca barrejant primer els ingredients secs (el sucre, les avellanes mòltes, la farina i el llevat).
- Hi fem un forat de volcà al mig i hi posem la resta (la mantega i els ous).
- Ho amassem tot i deixem que reposi 40 minuts a la nevera.
- Per fer el "crumble", aixafem les avellanes i anem barrejant tots els ingredients (mantega, farina, sucre i préssec confitat tallat petit) fins que ens quedi com una sorra.
- Ho enfornem 20 minuts a 150º.
- Fem la massa de coca arrodonida. Netegem el préssec, el tallem i el posem sobre la massa.
- Ho pintem amb ou i hi espolsem sucre per sobre. Ho posem al forn 25 minuts a 180º.
- Posem el "crumble" d'avellanes per sobre de la coca i ho enfornem 5 minuts més perquè quedi tot ben enganxat.