Coca de carquinyoli amb pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els festucs són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals, i tenen un bon contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
175 g de farina
100 g de sucre de panela
90 g festucs torrats salats
2 ous
1 llima
1 taronja
Sal
Anís
Pernil de gla llescat a mà
Flor de sal
Sucre morè
PREPARACIÓ
- En un bol hi posem 175 g de farina que tamisem, 100 g de sucre de panela i 5 g de sal. Ho barregem. Després hi afegim la pela d'una llima ratllada i també d'una taronja.
- Separem la clara i el rovell d'un ou. Afegirem la clara al bol. També hi afegim un ou sencer i unes gotes d'anís. Ho barregem tot bé fins que quedi homogeni. Ho pastarem 10 minuts.
- Esclovellem 90 g de festucs torrats salats. Afegim els festucs al pastó.
- Donem forma de barra al pastó i el tallem en 4 trossos. A cada tros li donem forma de bola, que després estirem amb el corró.
- Posem les coques en una safata de forn. Les pintem amb el rovell d'ou que abans ens ha sobrat. Hi espolsem per damunt sucre morè i flor de sal.
- Enfornem les coques 20 minuts a 180 ºC.
- Un cop fredes, cobrim les coques amb pernil de gla i llestes per emplatar.