Coca de castanyes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Tant les castanyes com els pinyons són fruites seques, una excel·lent font de vitamines i minerals, i destaquen pel seu alt contingut en magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 làmina de pasta de full
250 g de castanyes cuites
100 g d'aigua mineral
100 g de pinyons
80 g de panela
30 g de sucre blanc
1 ou
pela de llima
sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Posem un paper sulfurat sobre una safata de forn i a sobre hi estirem una làmina de pasta de full. La punxem amb una forquilla.
- Separem clara i rovell d'un ou. Pintem la làmina amb el rovell i reservem la clara en un bol.
- Espolsem una mica de sucre damunt la pasta de full pintada i hi posem un altre paper sulfurat a sobre. Hi fiquem una altra safata al damunt perquè no pugi.
- L'enfornem a 180º, durant 25 minuts.
- Posem en un pot 250 g de castanyes cuites i pelades amb 100 ml d'aigua mineral, la pela d'una llima i 80 g de panela. Ho deixem coure a foc lent, durant 15 minuts.
- Traiem la pela de llima del pot de les castanyes i les triturem amb un túrmix. Omplim una mànega i la deixem a la nevera.
- Traiem la safata de la pasta de full del forn i la deixem refredar.
- Posem a torrar 100 g de pinyons en una paella .
- Trenquem la clara reservada i hi afegim 30 g de sucre i els pinyons torrats.
- Posem aquesta barreja aplanada amb una espàtula en una safata al forn a 180º, durant 10 minuts i després la deixem refredar.
- Traiem la mànega de crema de castanyes de la nevera.
- Posem la pasta de full amb uns puntets de crema de castanyes, uns quants trossets del cruixent esmicolat i hi afegim sucre de llustre per sobre.