Coca de cireres
- Programa: Gent de mercats
- Cuina: Marta Jubert
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blog Pa de nous
INGREDIENTS
- 500 g de farina de força
- 10 g de sal
- 100 g de sucre
- 150 g d'ous (uns 3 ous)
- 100 g de mantega freda
- 110-120 g d'aigua (que pot ser llet o mig i mig)
- 40 g de llevat fresc
- Ratlladura d'1 taronja i una llimona o llima
- 10 g de vermut (opcional)
- 5 g d'aigua de tarongina
PREPARACIÓ
- Per fer la massa base, que és un brioix, podeu pastar-la a mà (amb paciència i uns bons braços), però el més recomanable és utilitzar una màquina de pastar domèstica, com la que utilitza la Marta Jubert (autora del blog "Pa de nous").
- Posem al bol tots els ingredients menys la mantega i el llevat, i ens reservem també una mica d'aigua. Pastem a velocitat mitjana al principi. És una massa que volem que sigui elàstica i volem que no s'escalfi gaire; per això tots els ingredients aniran en fred. Si veiem que s'escalfa la massa, ens aturarem i deixarem que es relaxi i es refredi.
- Quan estan tots els ingredients barrejats, comencem a posar la mantega a daus petits. Fins que no s'hagi integrat cada dau, no posem el següent. Paciència. Després d'haver afegit tota la mantega, dissolem el llevat amb una mica d'aigua (o no) i l'anem afegint.
- Al final, la temperatura de la massa hauria d'estar entre 24 i 26 graus.
- Untem un bol amb oli, hi afegim la massa, el tapem amb paper film per contacte i que reposi 1 hora a la nevera.
- Passada l'hora, l'estirem amb la forma que vulguem i deixem que fermenti.
- Si ens passem amb el temps de llevat, estarà sobrellevada, però bona igual.
- Posem les cireres, netes i amb un tall (tal com hem vist que ho fa la Marta al programa), sobre la massa, i la pintem amb ou batut amb un pols de sal. Després, escampem força sucre pel damunt.
- Enfornem la coca a 200 graus uns 15 minuts (depèn de cada forn).