Coca de cireres
- Programa: Al vostre gust
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 150 cc de llet
- 80 g de sucre
- 50 g de mantega
- 3 ous
- 25 g de llevat de pa
- sal
- 500 g de farina
- ratlladura de llimona (si és per a coques dolces)
- Pasta adobada
- Cireres madures
- Sucre
- Un rovell
PREPARACIÓ
PER A LA PASTA ADOBADA
1. Desfeu el llevat a la llet tèbia. Afegiu-hi la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència.
2. Aboqueu la pasta damunt d'un paper parafinat i doneu-li la forma que més us agradi -coca, tortell, braç...-. Deixeu-ho fermentar una hora en un lloc calent fins que augmenti de volum. Enforneu-ho -el forn ja ha d'estar calent- a 180º durant 20 min.
PER A LA COCA AMB CIRERES
1. Estireu la pasta en forma de coca i escampeu-hi les cireres pel seu damunt. Deixeu-la reposar una hora. Pinteu-la amb un rovell d'ou i espolse-hi bastant sucre pel damunt. Enforneu-ho a 180º durant 20 minuts.
1. Desfeu el llevat a la llet tèbia. Afegiu-hi la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència.
2. Aboqueu la pasta damunt d'un paper parafinat i doneu-li la forma que més us agradi -coca, tortell, braç...-. Deixeu-ho fermentar una hora en un lloc calent fins que augmenti de volum. Enforneu-ho -el forn ja ha d'estar calent- a 180º durant 20 min.
PER A LA COCA AMB CIRERES
1. Estireu la pasta en forma de coca i escampeu-hi les cireres pel seu damunt. Deixeu-la reposar una hora. Pinteu-la amb un rovell d'ou i espolse-hi bastant sucre pel damunt. Enforneu-ho a 180º durant 20 minuts.