Coca de garrofa amb maduixes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Les maduixes són antioxidants i tenen més vitamina C que la taronja.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 50 g de farina de garrofa
- 250 g de farina d'espelta
- un got i mig d'aigua mineral
- un polsim de sal
- 30 g d'oli d'oliva verge extra
- 250 g de sucre
- 1 beina de vainilla
- un rajolí de vi ranci
- un rajolí de vi ranci
- 6 taronges
- 40 maduixes
PREPARACIÓ
1. Per fer la coca, barregem els 250 g de farina d'espelta amb els 50 g de garrofa, un got d'aigua mineral, un polsim de sal, 30 g d'oli d'oliva i 50 g de sucre. Ho amassem i ho estirem. Tallem la massa a rectangles petits. Ho posem al forn a 180 graus durant 20 minuts.
2. Per fer el praliné, posem 300 g de nous i 200 g de sucre en un pot al foc fins que caramel·litzi i agafi un to blanquinós. No ho deixem de remenar.
3. Agafem una beina de vainilla i la posem en un pot al foc amb mig got d'aigua mineral. Infusionem la polpa i l'afegim amb les nous i el sucre. Ho tornem a posar al foc amb un rajolí de vi ranci fins que el sucre ens quedi torrat.
4. Ho traiem del foc i ho estirem a sobre d'un paper de forn fins que se'ns refredi. Quan està refredat, ho posem dins un pot i ho batem amb un rajolí extra de vi ranci i una cullerada de garrofa. Ens ha de quedar una crema suau i ho reservem dins una mànega pastissera.
5. Posem el suc de taronja colat al foc, fins que ens quedi textura de xarop dens.
6. Per muntar la coca: posarem primer la coca de garrofa, el praliné, el suc de taronja reduït, i a sobre, les maduixetes.
2. Per fer el praliné, posem 300 g de nous i 200 g de sucre en un pot al foc fins que caramel·litzi i agafi un to blanquinós. No ho deixem de remenar.
3. Agafem una beina de vainilla i la posem en un pot al foc amb mig got d'aigua mineral. Infusionem la polpa i l'afegim amb les nous i el sucre. Ho tornem a posar al foc amb un rajolí de vi ranci fins que el sucre ens quedi torrat.
4. Ho traiem del foc i ho estirem a sobre d'un paper de forn fins que se'ns refredi. Quan està refredat, ho posem dins un pot i ho batem amb un rajolí extra de vi ranci i una cullerada de garrofa. Ens ha de quedar una crema suau i ho reservem dins una mànega pastissera.
5. Posem el suc de taronja colat al foc, fins que ens quedi textura de xarop dens.
6. Per muntar la coca: posarem primer la coca de garrofa, el praliné, el suc de taronja reduït, i a sobre, les maduixetes.