Coca de llardons amb matafaluga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llardons tenen com a principal component els greixos, principalment saturats, per això és un aliment molt energètic que s'ha de consumir ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full
50 g llardons
40 g farina d'arròs
25 g sucre
20 g mantega
20 g llard
70 ml llet
3 ous
1 llimona
Sucre morè
Matafaluga
PREPARACIÓ
- Posem, a dins d'un bol, el sucre, la mantega i el llard. Ho treballem amb varetes elèctriques fins que tinguem una pasta homogènia.
- Hi afegim dos rovells i continuem barrejant fins que notem que el sucre s'ha dissolt.
- Hi tamisem, amb un colador, la farina d'arròs, i la integrem a la pasta fins que ens quedi lligada.
- Hi afegim la ratlladura d'una pela de llimona i una culleradeta de matafaluga. Ho barregem.
- Passem els llardons per la picadora fins que quedi una farina irregular. L'afegim a la pasta i la integrem.
- Posem, cobrint la meitat de la pasta de full, la nostra barreja, deixant lliure les vores.
- Mullem les vores amb una mica d'aigua i tanquem la pasta de full sobre si mateixa. Segellem les vores amb l'ajut d'una forquilla.
- Batem un ou amb la llet. Pintem la part de dalt de la coca amb la barreja batuda. Ho cobrim amb una mica de sucre morè.
- Ho enfornem 25 minuts a 160º.