Coca de llardons amb pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llardons tenen com a principal component els greixos, principalment saturats, per això és un aliment molt energètic que s'ha de consumir ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pasta de full

    200 g llardons

    40 g pinyons

    1 taronja

    1 ou

    Anís dolç

    Farina

    Sucre

     

PREPARACIÓ

  1. Remullem els pinyons amb una barreja d'aigua (80%) i anís dolç (20%). Hem de deixar que s'hidratin durant uns 20 minuts.
  2. Per fer el farcit, triturem els llardons fins que ens en quedi una pasta. La posem dins d'un bol i l'aromatitzem amb una mica de pela de taronja que ratllem.
  3. Empolsinem la taula de treball amb una mica de farina i hi estirem la pasta de full fins que en doblem la mida i la tinguem rectangular. Un cop estirada, hi fem unes marques visuals amb la cullera, de manera que la tinguem dividida en tres parts. A la part central, hi aboquem la meitat del farcit, així com una mica de sucre. En tanquem les vores, com si l'abriguéssim, i l'estirem al llarg amb el corró. Repetim l'operació amb la resta del farcit i la tornem a estirar.
  4. Repolim i embellim les vores segellant-les amb la part de darrere o de davant d'una forquilla.
  5. Pintem la coca amb un rovell que batem amb unes gotes d'aigua.
  6. Repartim els pinyons hidratats per damunt de la coca, juntament amb sucre al gust.
  7. Enfornem la coca damunt d'un sulfurat durant 30 minuts a 180ºC.
Anar al contingut