Coca de llardons amb pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llardons tenen com a principal component els greixos, principalment saturats, per això és un aliment molt energètic que s'ha de consumir ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pasta de full
200 g llardons
40 g pinyons
1 taronja
1 ou
Anís dolç
Farina
Sucre
PREPARACIÓ
- Remullem els pinyons amb una barreja d'aigua (80%) i anís dolç (20%). Hem de deixar que s'hidratin durant uns 20 minuts.
- Per fer el farcit, triturem els llardons fins que ens en quedi una pasta. La posem dins d'un bol i l'aromatitzem amb una mica de pela de taronja que ratllem.
- Empolsinem la taula de treball amb una mica de farina i hi estirem la pasta de full fins que en doblem la mida i la tinguem rectangular. Un cop estirada, hi fem unes marques visuals amb la cullera, de manera que la tinguem dividida en tres parts. A la part central, hi aboquem la meitat del farcit, així com una mica de sucre. En tanquem les vores, com si l'abriguéssim, i l'estirem al llarg amb el corró. Repetim l'operació amb la resta del farcit i la tornem a estirar.
- Repolim i embellim les vores segellant-les amb la part de darrere o de davant d'una forquilla.
- Pintem la coca amb un rovell que batem amb unes gotes d'aigua.
- Repartim els pinyons hidratats per damunt de la coca, juntament amb sucre al gust.
- Enfornem la coca damunt d'un sulfurat durant 30 minuts a 180ºC.