Coca de llardons
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mireia Carbó
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
Una làmina de pasta de full
Una mica de farina
80 grams de llardons
80 grams de sucre + 25 grams de sucre
Pinyons
1 ou
PREPARACIÓ
- Posem farina sobre el taulell i estenem la làmina de pasta de full.
- Dividim mentalment la làmina de pasta de full en tres parts iguals i posem a sobre de la franja central els llardons que hem hagut de triturar amb un robot de cuina.
- Afegim la meitat del sucre a sobre la coca (uns 40 grams).
- Dobleguem una de les parts que no té llardons a sobre i ho aixafem amb un corró. Al damunt, hi posem més llardons i més sucre (uns 40 grams més). A continuació, dobleguem la part que ens queda i ho tapem. Ho tornem a aixafar amb el corró perquè ens quedi tot junt.
- La tallem per la meitat i l'estenem amb el corró. Després fem el mateix amb l'altra meitat. Que quedi ben prima.
- La posem sobre la safata amb l'ajuda del corró.
- Batem un ou i pintem la coca per sobre amb una mica d'ou.
- Hi afegim els pinyons per sobre i més sucre (els 25 grams restants).
- Posem la safata al forn, a 180 ºC amb l'escalfor de sota, la de sobre i l'aire, si volem.
- En 12-15 minuts ja està torrada i la podem treure del forn.