Coca de llardons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llardons tenen com a principal component els greixos, principalment saturats, per això és un aliment molt energètic que s'ha de consumir ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g llardons
120 g farina
120 g mantega
120 g llimona confitada
70 g sucre
5 ous
2 làmines de pasta de full
Llevat químic
Bicarbonat
Sucre morè
PREPARACIÓ
- Per fer el farcit, blanquegem 120 g de mantega amb 70 g de sucre. Hi afegim 4 rovells d'ou i continuem blanquejant fins que deixem de notar el sucre. Tamisem, en aquest mateix bol, 120 g de farina, un polsim de llevat químic, un polsim de bicarbonat, i ho integrem. Tallem a daus 120 g de llimona confitada i els afegim al mateix bol, juntament amb 150 g de llardons que haurem triturat ben fins. Ho barregem bé.
- Estenem una làmina de pasta de full i la farcim amb la barreja del bol. Pintem les vores de la làmina amb 1 ou batut. Estirem la segona làmina i la posem damunt del farcit de manera que tanqui la coca. Amb una forquilla, pincem les vores de les dues pastes juntes.
- Pintem la part superior de la coca amb la resta de l'ou batut. L'empolsinem de sucre morè i l'enfornem 15' a 200º.