Coca de pebrots i sardina
INGREDIENTS
500 g de farina de blat
300 ml d'aigua mineral
500 g de pebrots semipicants
100 g de sardines marinades
100 g de cirerols
10 g de llevat fresc
5 g de sucre
1 manat d'alls tendres
Sal
Oli
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa de la coca. Per fer-la, afegim al bol pastadora 500 g de farina de blat, 15 g de sal, 10 g de llevat fresc, 5 g de sucre i 300 ml d'aigua natural. I ho deixem pastant 20 minuts.
- Un cop passin aquests 20 minuts, hi afegim 50 ml d'oli i ho pastem durant deu minuts més.
- En el moment en què passin els 10 minuts, aboquem el pastó a una fusta i formem una bola.
- Quan hàgim format la bola, l'afegim a un bol untat amb oli. Ho cobrim amb un drap de cotó humit. Ho deixem reposar durant quatre hores.
- Aboquem a la fusta el pastó reposat i ho dividim en quatre porcions.
- Agafem dos fulls de paper sulfurat i els deixem sobre la fusta. Aboquem sobre el paper sulfurat un raig d'oli, posem cada porció a sobre, i les anem estirant fent-hi forma ovalada.
- Deixem al forn, apagat, les coques per tal que fermentin. Les hi deixem durant una hora fins que doblin el volum.
- Un cop hagi passat aquesta hora i vegem que les coques han doblat el volum, traiem les coques del forn i l'engeguem. El deixem escalfar fins a 180º.
- A la vegada, també preparem una paella que s'escalfi a foc mitjà.
- Comencem a preparar el farcit tallant a bastons els alls tendres. Un cop tallats, els reservem en un plat.
- Agafem i tallem 500 g de pebrots semipicants i en traiem les tiges.
- Afegim a la paella calenta un raig d'oli i hi saltem els pebrots, els alls tendres i els cirerols durant dos minuts.
- Salpebrem els vegetals saltats i ja podem començar a distribuir-los a les coques.
- Duem al forn les safates i ho enfornem durant 30 minuts a 180º.
- Quan hagin passat 30 minuts, traiem les coques del forn i deixem que es refredin una mica abans de menjar-nos-les.
- I per acabar l'emplatat, afegim tres lloms de sardines per a cada porció feta.