Coca de pebrots i sardina

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com les sardines, són una font molt bona d'àcids grassos essencials omega-3.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de farina de blat

    300 ml d'aigua mineral

    500 g de pebrots semipicants

    100 g de sardines marinades

    100 g de cirerols

    10 g de llevat fresc

    5 g de sucre

    1 manat d'alls tendres

    Sal

    Oli

    Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la massa de la coca. Per fer-la, afegim al bol pastadora 500 g de farina de blat, 15 g de sal, 10 g de llevat fresc, 5 g de sucre i 300 ml d'aigua natural. I ho deixem pastant 20 minuts.
  2. Un cop passin aquests 20 minuts, hi afegim 50 ml d'oli i ho pastem durant deu minuts més.
  3. En el moment en què passin els 10 minuts, aboquem el pastó a una fusta i formem una bola.
  4. Quan hàgim format la bola, l'afegim a un bol untat amb oli. Ho cobrim amb un drap de cotó humit. Ho deixem reposar durant quatre hores.
  5. Aboquem a la fusta el pastó reposat i ho dividim en quatre porcions.
  6. Agafem dos fulls de paper sulfurat i els deixem sobre la fusta. Aboquem sobre el paper sulfurat un raig d'oli, posem cada porció a sobre, i les anem estirant fent-hi forma ovalada.
  7. Deixem al forn, apagat, les coques per tal que fermentin. Les hi deixem durant una hora fins que doblin el volum.
  8. Un cop hagi passat aquesta hora i vegem que les coques han doblat el volum, traiem les coques del forn i l'engeguem. El deixem escalfar fins a 180º.
  9. A la vegada, també preparem una paella que s'escalfi a foc mitjà.
  10. Comencem a preparar el farcit tallant a bastons els alls tendres. Un cop tallats, els reservem en un plat.
  11. Agafem i tallem 500 g de pebrots semipicants i en traiem les tiges.
  12. Afegim a la paella calenta un raig d'oli i hi saltem els pebrots, els alls tendres i els cirerols durant dos minuts.
  13. Salpebrem els vegetals saltats i ja podem començar a distribuir-los a les coques.
  14. Duem al forn les safates i ho enfornem durant 30 minuts a 180º.
  15. Quan hagin passat 30 minuts, traiem les coques del forn i deixem que es refredin una mica abans de menjar-nos-les.
  16. I per acabar l'emplatat, afegim tres lloms de sardines per a cada porció feta.  
Anar al contingut