Coca de quarto amb xocolata i gelat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La coca o pa de pessic és una preparació energètica, però nutritiva, si ho fem a casa controlant la bona qualitat dels ingredients. Pot formar part d'un esmorzar o berenar especial d'un dia d'activitat física intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a 4 persones:
4 ous
Sal
85 grams de sucre de llustre (75 per a la coca i 10 per a l'empolsinat final)
65 grams de fècula de patata
Mantega
200 grams de xocolata negra a la tassa en pols
Mig litre de llet
1 beina de vainilla
1 taronja
Gelat d'ametlla
PREPARACIÓ
- Separem les clares i els rovells de 4 ous i ho reservem per separat en dos bols.
- Posem un polsim de sal al bol de les clares i les comencem a muntar amb una vareta elèctrica.
- A mig muntar, anem afegint de mica en mica 37,5 grams de sucre de llustre fins que les clares estiguin ben muntades.
- Afegim al bol dels rovells l'altra meitat del sucre de llustre (37,5 grams) i ho blanquegem.
- Integrem, de mica en mica, la clara muntada al bol dels rovells.
- Afegim a la barreja, tamisant i en tres temps, els 65 grams de fècula de patata.
- Untem amb mantega que no estigui freda, però tampoc líquida, un motlle de 23 cm x 17 cm o similar i l'enfarinem amb una mica de fècula de patata.
- Aboquem al motlle la barreja i l'enfornem 25 minuts a 160º.
- Desenfornem la coca i llancem el motlle sobre la taula des d'una altura de mig metre aproximadament perquè la coca no perdi volum.
- Deixem refredar la coca durant uns 10 minuts aproximadament i la desemmotllem.
- Aboquem el mig litre de llet en un pot juntament amb la pela d'una taronja i la beina de vainilla. Ho portem a ebullició.
- Quan la llet bulli, apaguem el foc i traiem del pot la pela i la vainilla. Afegim els 200 grams de xocolata negra en pols, un polsim de sal i ho remenem fins que ens agafi la textura de xocolata desfeta.
- Tallem la coca a porcions, l'enfarinem amb una mica més de sucre de llustre i la servim amb una tassa de xocolata calenta i una bola de gelat d'ametlla.