Coca de quarto amb xocolata i gelat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La coca o pa de pessic és una preparació energètica, però nutritiva, si ho fem a casa controlant la bona qualitat dels ingredients. Pot formar part d'un esmorzar o berenar especial d'un dia d'activitat física intensa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones: 

    4 ous

    Sal

    85 grams de sucre de llustre (75 per a la coca i 10 per a l'empolsinat final)

    65 grams de fècula de patata

    Mantega

    200 grams de xocolata negra a la tassa en pols

    Mig litre de llet

    1 beina de vainilla

    1 taronja

    Gelat d'ametlla

     

PREPARACIÓ

  1. Separem les clares i els rovells de 4 ous i ho reservem per separat en dos bols.
  2. Posem un polsim de sal al bol de les clares i les comencem a muntar amb una vareta elèctrica.
  3. A mig muntar, anem afegint de mica en mica 37,5 grams de sucre de llustre fins que les clares estiguin ben muntades.
  4. Afegim al bol dels rovells l'altra meitat del sucre de llustre (37,5 grams) i ho blanquegem.
  5. Integrem, de mica en mica, la clara muntada al bol dels rovells.
  6. Afegim a la barreja, tamisant i en tres temps, els 65 grams de fècula de patata. 
  7. Untem amb mantega que no estigui freda, però tampoc líquida, un motlle de 23 cm x 17 cm o similar i l'enfarinem amb una mica de fècula de patata.
  8. Aboquem al motlle la barreja i l'enfornem 25 minuts a 160º.
  9. Desenfornem la coca i llancem el motlle sobre la taula des d'una altura de mig metre aproximadament perquè la coca no perdi volum. 
  10. Deixem refredar la coca durant uns 10 minuts aproximadament i la desemmotllem. 
  11. Aboquem el mig litre de llet en un pot juntament amb la pela d'una taronja i la beina de vainilla. Ho portem a ebullició. 
  12. Quan la llet bulli, apaguem el foc i traiem del pot la pela i la vainilla. Afegim els 200 grams de xocolata negra en pols, un polsim de sal i ho remenem fins que ens agafi la textura de xocolata desfeta. 
  13. Tallem la coca a porcions, l'enfarinem amb una mica més de sucre de llustre i la servim amb una tassa de xocolata calenta i una bola de gelat d'ametlla. 
Anar al contingut