Coca de ratafia

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES:

    100 ml de ratafia

    4 ous

    200 g de sucre

    200 g de farina

    7 o 8 g de llevat en pols

    50 ml d'oli de gira-sol  (o 25 ml d'oli i 25 ml de llet) 

    50 g de panses macerades en ratafia

    Ametlla picada

    Sucre llustre

PREPARACIÓ

  1. Preparem dos bols. En un hi posarem tres rovells d'ou i un ou sencer. En l'altre, les tres clares.
  2. Remenem els rovells amb les varetes de la batedora i hi afegim dues o tres cullerades de sucre.
  3. Ho tornem a emulsionar amb la batedora.
  4. Muntem les clares que tenim a l'altre bol. 
  5. En un altre recipient, barregem la farina amb el llevat en pols.
  6. Al vas de la batedora barregem els líquids: la ratafia i l'oli de gira-sol. Si preferiu fer la recepta tradicional, porta menys quantitat d'oli i hi incorpora llet.
  7. Posem els líquids al bol dels rovells emulsionats i, després, la farina tamisada.
  8. Remenem a mà amb el batedor de varetes manual.
  9. Hi posem un parell de cullerades de panses macerades en ratafia.
  10. Hi afegim les clares muntades i remenem, també a mà, de baix a dalt fins que tot tingui un color uniforme.
  11. Posem la massa en una safata de forn coberta de paper.
  12. Decorem per sobre amb l'ametlla picada i amb unes panses, que, si no us agraden, podeu substituir per poma laminada o per nous, per exemple. 
  13. Enfornem a 170-180 graus durant uns 45 minuts.
  14. Un cop cuita la coca, li traiem les vores i cobrim la part superior amb sucre llustre.
  15. La tallem en porcions de la mida que vulguem i servim. 
Anar al contingut