Coca de ratafia
- Programa: El tàper de la iaia
- Cuina: Maria
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A QUATRE PERSONES:
100 ml de ratafia
4 ous
200 g de sucre
200 g de farina
7 o 8 g de llevat en pols
50 ml d'oli de gira-sol (o 25 ml d'oli i 25 ml de llet)
50 g de panses macerades en ratafia
Ametlla picada
Sucre llustre
PREPARACIÓ
- Preparem dos bols. En un hi posarem tres rovells d'ou i un ou sencer. En l'altre, les tres clares.
- Remenem els rovells amb les varetes de la batedora i hi afegim dues o tres cullerades de sucre.
- Ho tornem a emulsionar amb la batedora.
- Muntem les clares que tenim a l'altre bol.
- En un altre recipient, barregem la farina amb el llevat en pols.
- Al vas de la batedora barregem els líquids: la ratafia i l'oli de gira-sol. Si preferiu fer la recepta tradicional, porta menys quantitat d'oli i hi incorpora llet.
- Posem els líquids al bol dels rovells emulsionats i, després, la farina tamisada.
- Remenem a mà amb el batedor de varetes manual.
- Hi posem un parell de cullerades de panses macerades en ratafia.
- Hi afegim les clares muntades i remenem, també a mà, de baix a dalt fins que tot tingui un color uniforme.
- Posem la massa en una safata de forn coberta de paper.
- Decorem per sobre amb l'ametlla picada i amb unes panses, que, si no us agraden, podeu substituir per poma laminada o per nous, per exemple.
- Enfornem a 170-180 graus durant uns 45 minuts.
- Un cop cuita la coca, li traiem les vores i cobrim la part superior amb sucre llustre.
- La tallem en porcions de la mida que vulguem i servim.