Coca de recapte amb botifarra i formatge de cabra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures cuites al forn mantenen la majoria de nutrients, tot i que perden part de la vitamina C, que és termolàbil. El pebrot guanya amb licopè i manté la fibra tot i que és de més fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pebrots vermells

    2 pebrots verds italians

    2 cebes petites

    6 tomàquets pera

    450 g de farina fluixa

    2 ous mida M

    2 g llevat fresc

    165 ml cervesa

    10 g sal

    50 ml oli d'oliva verge extra

    2 botifarres fresques de 150 g

    1 rulo de formatge de cabra

PREPARACIÓ

  1. Netegem els dos pebrots vermells, els 2 pebrots verds, les dues cebes i els sis tomàquets pera i els coloquem en una safata que posem al forn a 200 graus durant 30 minuts per escalivar-los
  2. Esperem que els vegetals es temperin i els pelem. Tallem els pebrots a tires llargues. Les cebes les desmontem a capes i en fem pètals. Els tomàquets els tallem a bresa. Ho posem tot en un colador perquè vagin deixar anar el suc i després ho guardarem en un recipient amb tapa a la nevera.
  3. Posem en un bol 450 g de farina fluixa.. Hi afegim 10 g de sal i uns 2 grams, o la mida d'una llentia, de llevat fresc. Hi aboquem 165 ml de cervesa, 1 ou i per últim 50 ml d'oli d'oliva verge extra. Amb la ma, ajuntem els ingredients fins que aconseguim una textura de massa i tot estigui integrat. També es pot pastar en una superfície plana. Deixem la massa al bol amb un drap humit i ho deixem reposar 10 minuts
  4. Treballem una mica la massa reposada des de les vores cap al centre i la deixem tapada amb un drap humit a la nevera un mínim de 12 hores.
  5. A sobre d'una superficie, col·loquem un paper de forn on hi posem una mica d'oli i on deixarem la massa. Aplanem la massa amb un corró o amb les mans i li donem forma de coca. La posem en una plata de forn amb paper sulfurat. 
  6. Cobrim la massa de la coca amb els vegetals escalibats. Fem boletes amb la carn de les botifarres crues i les repartim per la superfíce de la coca. Tirem un raig d'oli d'oliva verge extra. Enfornem durant 15 minuts a 200 graus
  7. Tallem el rulo de cabra a daus o en fem bocins amb les mans. Quan traiem la coca del forn, escampem per sobre el formatge, que es fondrà amb l'escalfor residual de la coca. I la coca ja està llesta.
Anar al contingut