Coca de recapte amb botifarra i formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les verdures cuites al forn mantenen la majoria de nutrients, tot i que perden part de la vitamina C, que és termolàbil. El pebrot guanya amb licopè i manté la fibra tot i que és de més fàcil digestió.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 pebrots vermells
2 pebrots verds italians
2 cebes petites
6 tomàquets pera
450 g de farina fluixa
2 ous mida M
2 g llevat fresc
165 ml cervesa
10 g sal
50 ml oli d'oliva verge extra
2 botifarres fresques de 150 g
1 rulo de formatge de cabra
PREPARACIÓ
- Netegem els dos pebrots vermells, els 2 pebrots verds, les dues cebes i els sis tomàquets pera i els coloquem en una safata que posem al forn a 200 graus durant 30 minuts per escalivar-los
- Esperem que els vegetals es temperin i els pelem. Tallem els pebrots a tires llargues. Les cebes les desmontem a capes i en fem pètals. Els tomàquets els tallem a bresa. Ho posem tot en un colador perquè vagin deixar anar el suc i després ho guardarem en un recipient amb tapa a la nevera.
- Posem en un bol 450 g de farina fluixa.. Hi afegim 10 g de sal i uns 2 grams, o la mida d'una llentia, de llevat fresc. Hi aboquem 165 ml de cervesa, 1 ou i per últim 50 ml d'oli d'oliva verge extra. Amb la ma, ajuntem els ingredients fins que aconseguim una textura de massa i tot estigui integrat. També es pot pastar en una superfície plana. Deixem la massa al bol amb un drap humit i ho deixem reposar 10 minuts
- Treballem una mica la massa reposada des de les vores cap al centre i la deixem tapada amb un drap humit a la nevera un mínim de 12 hores.
- A sobre d'una superficie, col·loquem un paper de forn on hi posem una mica d'oli i on deixarem la massa. Aplanem la massa amb un corró o amb les mans i li donem forma de coca. La posem en una plata de forn amb paper sulfurat.
- Cobrim la massa de la coca amb els vegetals escalibats. Fem boletes amb la carn de les botifarres crues i les repartim per la superfíce de la coca. Tirem un raig d'oli d'oliva verge extra. Enfornem durant 15 minuts a 200 graus
- Tallem el rulo de cabra a daus o en fem bocins amb les mans. Quan traiem la coca del forn, escampem per sobre el formatge, que es fondrà amb l'escalfor residual de la coca. I la coca ja està llesta.