Coca de recapte
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La coca de recapte és un àpat equilibrat: conté els hidrats de carboni de la coca, l'aliment proteic de l'arengada i verdures com el pebrot. S'hauria d'acompanyar d'una gran amanida verda.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 700 g de farina d'espelta
- un polsim de sal
- un polsim de sucre
- 5 g de llevat premsat
- 350 g d'aigua mineral
- 50 g d'oli d'oliva verge extra
- 1 arengada
- mig pebrot
- mitja ceba
- 1 salsitxa
- mig porro
- all
- farigola
PREPARACIÓ
1. Infusionem l'aigua mineral amb all, farigola i romaní.
2. Pastem la farina, la sal, el sucre, el llevat premsat i 350 g d'aigua infusionada.
3. Quan estigui la massa gairebé feta, hi afegim l'oli (sense deixar que la massa absorbeixi tot el greix). La tapem amb un drap i la deixem reposar durant 40 minuts.
4. Un cop reposada, la tallem en dos trossos iguals i ho deixem reposar durant 30 minuts més. Després, els manipulem per donar-los forma de coca. Hi escampem un raig d'oli per sobre. Ho deixem a la nevera durant 14 hores amb un paper de forn a sota i un drap a sobre.
5. Un cop passat tot el temps, les traiem i hi posem a sobre l'arengada hidratada sense espines; el pebrot, la ceba, el porro i l'all escalivats i la salsitxa.
6. Ho posarem al forn durant uns 15 minuts a 220 graus fins que tinguem la salsitxa cuita. La servim amb un raig d'oli per sobre i una branca de farigola.
2. Pastem la farina, la sal, el sucre, el llevat premsat i 350 g d'aigua infusionada.
3. Quan estigui la massa gairebé feta, hi afegim l'oli (sense deixar que la massa absorbeixi tot el greix). La tapem amb un drap i la deixem reposar durant 40 minuts.
4. Un cop reposada, la tallem en dos trossos iguals i ho deixem reposar durant 30 minuts més. Després, els manipulem per donar-los forma de coca. Hi escampem un raig d'oli per sobre. Ho deixem a la nevera durant 14 hores amb un paper de forn a sota i un drap a sobre.
5. Un cop passat tot el temps, les traiem i hi posem a sobre l'arengada hidratada sense espines; el pebrot, la ceba, el porro i l'all escalivats i la salsitxa.
6. Ho posarem al forn durant uns 15 minuts a 220 graus fins que tinguem la salsitxa cuita. La servim amb un raig d'oli per sobre i una branca de farigola.