Coca de Sant Joan amb fruites
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de farina de força
50 g de mantega
20 g de sucre
15 g de llevat fresc
200 ml llet fresca
3 ous
Raig d'anís dolç
Oli suau
Sal
Per la coberta:
250 g sucre llustre
50 g pinyons
2 llimones
Fruita confitada
PREPARACIÓ
- En un bol hi posem 400 g de farina, 2 ous, 20 g de sucre, un polsim de sal, 15 g de llevat fresc, un raig d'anís dolç i 200 ml de llet fresca (gairebé tota). Ho barregem amb una pastadora o bé a mà.
- Al cap d'una estona hi afegim la resta de la llet perquè la massa la pugui absorbir bé.
- Barregem de nou amb la pastadora o a mà uns 15 minuts més.
- Afegim a la massa 50 g de mantega a bocinets fins que quedi absorbida.
- En un altre bol hi posem oli suau al fons perquè no se'ns hi enganxi el pastó i l'hi afegim. Tapem amb un drap humit la pasta 1 hora.
- Posem el pastó o massa damunt un paper sulfurat i li donem forma de coca. La tornarem a tapar amb un drap humit durant 30 minuts.
- Passat el temps, pintem la coca amb un ou batut.
- Tallem a quadradets la fruita confitada que afegim per damunt la coca juntament amb 50 g de pinyons. Fem clots a la coca amb els dits i l'enfornem 10 minuts a 200º.
- Mentrestant preparem el glacejat. Espremem dues llimones i barregem el suc amb 250 g de sucre llustre. Ho integrem amb vareta manual.
- Apaguem el forn i posem la coca sobre una reixeta. Hi afegim el glacejat per sobre i la tornem a enfornar amb la calor residual del forn durant 2 minuts.