Coca de Sant Joan amb trufa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Cuinar amb nens és una bona oportunitat perquè aprenguin alhora que es diverteixen: llegim, pesem, fem anar les mans, estimulem la creativitat...Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER AL PASTÓ
- 230 g farina de força
- 100 ml llet
- 30 g sucre
- 1 ou
- 40 g mantega
- 10 g llevat premsat
- 4 g sal
- 1 taronja
- 1 llima
-
Oli
PER A LA COCA
- pinyons
- 1 ou
- Taronja confitada
-
Perles de xocolata
Per a la trufa
- 3 rovells d'ou
- 230 ml nata del 35%
-
130 g xocolata del 70%
PREPARACIÓ
- Escalfem 100 ml de llet amb els 10 g de llevat premsat, fins que no hi quedin grumolls.
- Tamisem 230 g de farina de força en un bol. Hi afegim un ou batut, la llet amb el llevat dissolt i 30 g de sucre. Ho pastem amb pastadora uns 10 minuts.
- Hi afegim perfums: ratlladura de pell de llima i de taronja. També hi posem 4 g sal. Ho tornem a posar a la pastadora i ho pastem mentre hi anem afegint, de mica en mica, 40 g de mantega freda a talls petits.
- Quan la mantega s'hi hagi integrat, untem el pastó amb oli, ho tapem a pell i ho deixem reposar 30 minuts.
- Passat aquest temps, la passem damunt un paper sulfurat, li fem forma de coca amb els dits i ho deixem al forn, on ja haurem posat un pot amb aigua tèbia. Ho hem de deixar reposant 30 minuts.
- Pintem la coca amb un ou batut, hi escampem per damunt un grapat de pinyons i tires de taronja confitada, i ho enfornem 12 minuts a 170º.
- Per fer la trufa, escalfem 130 ml de nata i, un cop calenta, l'aboquem en un got batedor on haurem posat 130 g de xocolata del 70%. Hi afegim també tres rovells d'ou i ho batem.
- Muntem 200 ml de nata ben freda en un bol ben fred.
- Un cop la tenim presa, hi afegim, amb cura, la barreja de xocolata que hem batut, i ho reservem.
- Refredem la coca damunt d'una reixeta perquè no agafi humitat.
- Obrim la coca, un cop freda, i l'omplim amb la trufa.