Coca de Sant Joan de fruita confitada

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen, com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    250 g farina de força 

    150 g fruita confitada 

    120 ml llet sencera fresca 

    60 g sucre 

    40 g mantega 

    15 g llevat fresc 

    1 ou 

    1 llimona 

    Sal 

    Oli 

     

    Per a la crema: 

    120 g sucre 

    35 g maizena 

    400 ml llet 

    3 ous   

    1 branquilló de canyella 

    Fulles de llimoner 

PREPARACIÓ

  1. En el bol de la pastadora hi afegim 250 g de farina de força, 15 g de llevat fresc que esmicolem, 60 g de sucre, 120 ml de llet, 1 ou, sal i 1 pela de llimona ratllada. Ho pastarem 15 minuts.  
  2. Un cop passat aquest temps, hi afegim 40 g de mantega freda a daus i ho tornem a pastar fins que s'integri.  
  3. Tallarem a brunesa 150 g de fruita confitada (taronja, carabassa, mandarina, albercoc, pruna, pera, cirera...). Ho afegirem a dins la pastadora mentre va pastant. 
  4. Un cop integrat, passem el pastó a un bol i el tapem amb un drap humit fins que la massa dupliqui el volum, uns 40 minuts. 
  5. Per fer la crema, posarem en un pot 350 ml de llet, un branquilló de canyella, 2 fulles de llimones i 120 g de sucre. Ho durem a ebullició i quan arrenqui el bull apagarem el foc, taparem el pot i ho deixarem infusionar 10 minuts. 
  6. Batem 2 rovells d'ou, 50 ml de llet i 35 g de maizena fins que quedi ben dissolt. 
  7. Retirarem de la infusió la canyella i les fulles de llimoner. Tornem a posar la infusió al foc i hi afegim la barreja d'ous, llet i maizena al foc mínim fins que espesseixi. Després la posarem a una mànega pastissera amb broquet rodó i la deixarem temperar i refredar. 
  8. Estirem en una safata el pastó, que ja ha duplicat el volum, amb forma ovalada. El durem al forn apagat amb un bol amb aigua calenta durant uns 30 minuts perquè dupliqui el volum. 
  9. Pintem la coca amb una barreja d'1 ou i un raig de llet.  
  10.  Li fem rombes amb la crema pastissera ja refredada. 
  11. Enfornem la coca 20 minuts a 180º. 
  12. La menjarem un cop refredada.  
Anar al contingut