Coca de Sant Joan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
525 g farina de força
120 ml aigua mineral
100 g sucre blanc
100 ml llet
60 g mantega
50 g oli de gira-sol
50 g massa mare
10 g llevat fresc
2 ous
Fruita confitada
Raig d'anís
Sucre ros
Sal
PREPARACIÓ
- Escalfem 120 ml d'aigua mineral. Quan arribi als 60ºC, enretirem el pot del foc, hi aboquem 25 g de farina de força, prèviament tamisada, i ho remenem bé fins a fer-ne unes farinetes sense grumolls. Ho reservem.
- Tamisem 500 g de farina de força, hi afegim 100 g de sucre, ho barregem bé i fem espai al centre on hi posem un ou batut, 100 ml de llet, 50 g d'oli de gira-sol, 60 g de mantega pomada, les farinetes que haurem fet abans, un raig d'anís, 50 g de massa mare i un polsim de sal. Ho amassem amb suavitat i quan veiem que no s'enganxa, la funyim fent-ne una boleta i que reposi 30 minuts tapada amb un drap.
- Hi esmicolem 10 g de llevat fresc i la tornem a amassar fins que quedi ben integrat. Ho deixem llevar 45 minuts, tapada amb un drap.
- Fem forma a la massa sense corró, només amb les mans perquè no se n'escapi l'aire. La posem en una safata de forn amb paper sulfurat per sota, i la deixem en repòs 15 minuts més, que torni a llevar.
- La pintem amb un ou batut, hi espolsem sucre ros i hi afegim la fruita confitada per damunt.
- Ho enfornem a 160ºC durant 40 minuts.