Coca de Sant Joan

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    525 g farina de força

    120 ml aigua mineral

    100 g sucre blanc

    100 ml llet

    60 g mantega

    50 g oli de gira-sol

    50 g massa mare

    10 g llevat fresc

    2 ous

    Fruita confitada

    Raig d'anís

    Sucre ros

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 120 ml d'aigua mineral. Quan arribi als 60ºC, enretirem el pot del foc, hi aboquem 25 g de farina de força, prèviament tamisada, i ho remenem bé fins a fer-ne unes farinetes sense grumolls. Ho reservem.
  2. Tamisem 500 g de farina de força, hi afegim 100 g de sucre, ho barregem bé i fem espai al centre on hi posem un ou batut, 100 ml de llet, 50 g d'oli de gira-sol, 60 g de mantega pomada, les farinetes que haurem fet abans, un raig d'anís, 50 g de massa mare i un polsim de sal. Ho amassem amb suavitat i quan veiem que no s'enganxa, la funyim fent-ne una boleta i que reposi 30 minuts tapada amb un drap.
  3. Hi esmicolem 10 g de llevat fresc i la tornem a amassar fins que quedi ben integrat. Ho deixem llevar 45 minuts, tapada amb un drap.
  4. Fem forma a la massa sense corró, només amb les mans perquè no se n'escapi l'aire. La posem en una safata de forn amb paper sulfurat per sota, i la deixem en repòs 15 minuts més, que torni a llevar.
  5. La pintem amb un ou batut, hi espolsem sucre ros i hi afegim la fruita confitada per damunt.
  6. Ho enfornem a 160ºC durant 40 minuts.  
Anar al contingut