Coca de sardines i pebrots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són peix blau, que aporta greixos omega 3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 sardines fumades
20 pebrots de Padrón
250 g de farina
200 g d'aigua mineral
5 g de llevat fresc
1 tomàquet d'amanir
1 ceba de Figueres
15 olives de Kalamata sense pinyol
oli d'oliva
polpa d'una nyora
bitxo fresc
orenga fresca
sal
PREPARACIÓ
- En un bol fem la massa amb els ingredients secs: farina, sal i llevat fresc. Li donem forma de volcà i ho barregem amb 200 g d'aigua mineral, oli, l'oli de les sardines i ho amassem. Un cop està tot ben amassat, hi afegim la cullerada de polpa de nyora, prèviament hidratada, i ho treballem fins que s'integri bé. Ho deixem reposar 40 minuts tapat amb un drap.
- Saltem lleugerament, amb un raig d'oli, els pebrots de Padrón nets i sense cua. Hi posem sal al final de tot i els retirem.
- A la mateixa paella, hi aboquem la ceba i el tomàquet tallat a rodanxes molt fines. Ho anem fent de mica en mica, com si féssim un confitat, amb molt poc oli i a foc molt lent.
- Muntem la coca estirant la massa i fent servir de base el tomàquet i la ceba. A sobre, hi posem els pebrots de Padrón. Ho enfornem 15 minuts a 200 graus.
- Traiem del forn la coca i hi posem a sobre les sardines, les olives, l'orenga i un raig d'oli.