Coca de sobrassada, formatge i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els espinacs tenen un 92% d'aigua però son rics en fibra, proteïnes i moltes vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de farina
100 g de sobrassada
100 g de formatge blau
200 g d'aigua mineral
50 g de massa mare
25 g de pinyons
1 gra d'all
un manat d'espinacs
marduix
sal
oli OVE
vi blanc
pebre vermell picant
PREPARACIÓ
- En un bol barregem la farina i la sal.
- Un cop estigui tot ben integrat hi afegim l'aigua, l'oli i la massa mare.
- Ho amassem i funyim.
- Ho deixem reposar 20 minuts fora de la nevera.
- Ho tallem en dues parts, ho estirem i ho deixem reposant 20 minuts més.
- Tallem un gra d'all a làmines i el saltem a la paella amb una mica d'oli. Un cop comenci a canviar de color i abans no s'enrosseixi, hi afegim un polsim de pebre vermell picant i després, una mica de vi blanc. Quan l'alcohol es comenci a evaporar, hi afegim la sobrassada. Ho reservem.
- Escaldem els espinacs 3 minuts i els eixuguem bé. Els estirem sobre les coques, hi posem la sobrassada, el formatge i els pinyons per sobre.
- Ho posem al forn entre 7 i 10 minuts a 220 graus.
- Ho servim amb una mica de marduix per sobre.