Coca de verat i foie
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El foie és un dels aliments més rics en vitamina A i ferro, tot i que el consum ha de ser ocasional per l'alt contingut de greixos saturatsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
515 g de sal fina
505 g de sucre
500 g de farina
280 ml d'aigua
100 g de pasta mare
80 g de foie celler
50 ml d'oli oliva
5 g de llevat fresc
2 verats
1 gra d'all
1 ceba
1 branca d'api
1/2 manat d'espinacs
1 poma Granny Smith
1/2 got de vinagre chardonnay
1 cullerada de mostassa antiga
Cibulet
Pebre
PREPARACIÓ
- Enterrem el verat en una barreja de sal i sucre (1/2 kg i 1/2 kg) i el deixem 15 minuts a la nevera.
- Un cop passat aquest temps, traiem el verat, el rentem amb aigua per treure'n la sal i el sucre, el tallem per la meitat i després el tallem a contraveta en trossos petits.El reservem.
- Posem a escalfar en un pot 280 ml d'aigua mineral. La temperatura no pot passar dels 40º.
- En un bol hi posem 500 g de farina, 5 g de sucre i 100 g de massa mare.
- A l'aigua calenta hi posem 5 g de llevat fresc i l'hi dissolem.
- Aboquem l'aigua amb el llevat al bol de la farina. Ho pastem a la pastadora (o a mà). Hi afegim una mica d'oli per pastar-ho més bé.
- Donem forma de bola a la massa pastada, la posem en un bol i la cobrim amb un drap humit durant 10 minuts.
- Salem la massa amb 15 g de sal i la tornem a la pastadora. Un cop pastada de nou, la cobrim amb un drap humit i la deixem reposar 30 minuts.
- Partim la massa en 4 parts i les posem en una safata de forn tapades amb un drap humit. Les deixem llevar durant 1 hora més.
- Desgasifiquem les boles amb els dits i hitirem una mica d'oli per sobre.
- Laminem un gra d'all.
- Tallem una ceba a la juliana i també una branca d'api i una poma (la poma la tallarem a ventalls).
- Fem ballar els alls a una cassola. Hi afegim la ceba i l'api. Ho deixem suar amb la cassola tapada.
- Afegim la poma a la cassola. Hi afegim pebre i hi aboquem finalment els espinacs. Ho deixem suant.
- Hi afegim una cullerada de mostassa antiga i una rajolí de vinagre chardonnay. Ho deixem al foc 2 minuts més, ho retirem i hi afegim una mica més d'oli.
- Deixem que es refredi una mica l'escabetx.
- Fiquem les coques al forn (amb un got d'aigua si no tenim vapor al forn). Ho deixem a 220º durant 10 minuts.
- Un cop fetes, traiem les coques del forn.
- Posem a la cassola de l'escabetx els trossos de verat, que es faran amb la calor residual.
- Ho servim. Posem a sobre de cada coca una base d'escabetx (si pot ser, hi posem per sota els espinacs) i ho rematem amb el verat i amb uns quants trossets de foie. Ho acabem amb una mica de cibulet tallat. Ja ho tenim a punt!!!