Coca de xocolata i sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
170 g farina de força
60 ml aigua
13 g llevat fresc
10 g sucre
1 taronja
Xocolata a la pedra 60%
Flor de sal
Llard
Oli OVE
Per fer el preferment:
150 g farina de força
150 ml aigua
2 g llevat fresc
PREPARACIÓ
- Per fer el preferment, barregem 150 ml d'aigua, 150 g de farina de força que tamisarem, i 2 g de llevat fresc. Ho deixem tota la nit, ben tapat, a la nevera.
- Per fer el pastó de la coca, posem en un bol el preferment, 170 g de farina de força que tamisem, 13 g de llevat fresc, 10 g de sucre i 60 ml d'aigua que haurem escalfat a 40º. Ho pastem durant uns 15', seguint una pauta de 2' de pastat i 3 de repòs. A mig pastat hi afegirem un polsim de sal.
- Hi afegim 1 cullerada de llard de porc, així com la ratlladura de pell d'una taronja. Ho tornem a pastar fins que quedi ben integrat.
- Ho posem en un bol, ho pintem amb oli d'oliva extra verge, ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar 1 h.
- Hi afegirem xocolata a la pedra ratllada 60% i ho pastem amb les mans perquè els bocins s'integrin bé al pastó.
- Pintem el fons d'un motlle d'acer inoxidable (les mides del motlle són 27x27x3) i hi estirem el pastó. Ho deixem reposar a dins del forn, apagat, on hi haurem deixat un pot amb aigua calenta, fins que dupliqui de mida.
- Ho pintem amb llard de porc que haurem desfet. Hi afegim flor de sal, i ho enfornarem 25 minuts a 200º.
- La deixem refredar damunt d'una reixeta perquè no se'ns humitegi un cop treta del forn.