Coca de xocolata i sal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 170 g farina de força 

    60 ml aigua 

    13 g llevat fresc 

    10 g sucre 

    1 taronja 

    Xocolata a la pedra 60%

    Flor de sal 

    Llard 

    Oli OVE 

    Per fer el preferment: 

    150 g farina de força 

    150 ml aigua 

    2 g llevat fresc 

     

PREPARACIÓ

  1. Per fer el preferment, barregem 150 ml d'aigua, 150 g de farina de força que tamisarem, i 2 g de llevat fresc. Ho deixem tota la nit, ben tapat, a la nevera. 
  2. Per fer el pastó de la coca, posem en un bol el preferment, 170 g de farina de força que tamisem, 13 g de llevat fresc, 10 g de sucre i 60 ml d'aigua que haurem escalfat a 40º. Ho pastem durant uns 15', seguint una pauta de 2' de pastat i 3 de repòs. A mig pastat hi afegirem un polsim de sal. 
  3. Hi afegim 1 cullerada de llard de porc, així com la ratlladura de pell d'una taronja. Ho tornem a pastar fins que quedi ben integrat. 
  4. Ho posem en un bol, ho pintem amb oli d'oliva extra verge, ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar 1 h. 
  5. Hi afegirem xocolata a la pedra ratllada 60% i ho pastem amb les mans perquè els bocins s'integrin bé al pastó. 
  6. Pintem el fons d'un motlle d'acer inoxidable (les mides del motlle són 27x27x3) i hi estirem el pastó. Ho deixem reposar a dins del forn, apagat, on hi haurem deixat un pot amb aigua calenta, fins que dupliqui de mida.  
  7. Ho pintem amb llard de porc que haurem desfet. Hi afegim flor de sal, i ho enfornarem 25 minuts a 200º. 
  8. La deixem refredar damunt d'una reixeta perquè no se'ns humitegi un cop treta del forn. 
Anar al contingut