Coca del rei Carnestoltes

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:

    125 g farina de blat

    75 g llardons

    35 ml llet

    25 ml aigua

    20 g pinyons

    30 ml anís sec

    15 g sucre

    5 g llevat fresc

    5 ous

    2 g bicarbonat

    Sal

    Oli OVE

PREPARACIÓ

Comencem per fer una coca de vidre. Posem en un pot al foc 25 ml d'aigua i 35 ml de llet. Ho escalfem fins que la temperatura no sobrepassi els 27º (utilitzeu una termòmetre),

Posem al bol de la pastadora l'aigua, la llet, un rajolí d'oli OVE, 125 g de farina de blat mixta que tamisem i 5 g de llevat fresc que esmicolem. Ho pastem 5 minuts. Després el deixem reposar 5 minuts.

Passat aquest temps afegim al pastat 2 g de bicarbonat i un polsim de sal. Pastarem 5 minuts més. Tapem el bol i el deixem reposar 1 hora. 

Posem en un bol 20 g de pinyols amb 30 ml d'anís sec i un raig d'aigua. Els deixem en remull durant 1 hora.

Separem clares i rovells de 5 ous i deixem colant els rovells damunt d'un colador per treure'n el tel. 

En un got batedor hi posem 75 g de llardons amb una mica d'aigua. Els turbinem fins a fer-ne una pasta. Després hi afegim els rovells colats. Ho triturem i si no quedés prou fluid, hi afegim una mica d'aigua. Ho reservem en una mànega.

Agafem el pastó reposat i el dividim en dos. Estirem les dues meitats i les posem en una safata amb paper sulfurat.

Al damunt de les coques hi posem 15 g de sucre i les enfornem 15 minuts a 180º.

Escudillem la pasta de llardons damunt les coques desenfornades tot fent un dibuix en ziga-zaga. També hi afegim els pinyons remullats i, si es vol, més sucre. Tornem a enfornar 5 minuts a 180º.

Un cop tretes del forn afegim sobre les coques un rajolinet d'anís sec.

 

Anar al contingut