Coca del rei Carnestoltes
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
125 g farina de blat
75 g llardons
35 ml llet
25 ml aigua
20 g pinyons
30 ml anís sec
15 g sucre
5 g llevat fresc
5 ous
2 g bicarbonat
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
Comencem per fer una coca de vidre. Posem en un pot al foc 25 ml d'aigua i 35 ml de llet. Ho escalfem fins que la temperatura no sobrepassi els 27º (utilitzeu una termòmetre),
Posem al bol de la pastadora l'aigua, la llet, un rajolí d'oli OVE, 125 g de farina de blat mixta que tamisem i 5 g de llevat fresc que esmicolem. Ho pastem 5 minuts. Després el deixem reposar 5 minuts.
Passat aquest temps afegim al pastat 2 g de bicarbonat i un polsim de sal. Pastarem 5 minuts més. Tapem el bol i el deixem reposar 1 hora.
Posem en un bol 20 g de pinyols amb 30 ml d'anís sec i un raig d'aigua. Els deixem en remull durant 1 hora.
Separem clares i rovells de 5 ous i deixem colant els rovells damunt d'un colador per treure'n el tel.
En un got batedor hi posem 75 g de llardons amb una mica d'aigua. Els turbinem fins a fer-ne una pasta. Després hi afegim els rovells colats. Ho triturem i si no quedés prou fluid, hi afegim una mica d'aigua. Ho reservem en una mànega.
Agafem el pastó reposat i el dividim en dos. Estirem les dues meitats i les posem en una safata amb paper sulfurat.
Al damunt de les coques hi posem 15 g de sucre i les enfornem 15 minuts a 180º.
Escudillem la pasta de llardons damunt les coques desenfornades tot fent un dibuix en ziga-zaga. També hi afegim els pinyons remullats i, si es vol, més sucre. Tornem a enfornar 5 minuts a 180º.
Un cop tretes del forn afegim sobre les coques un rajolinet d'anís sec.