Coca d'espelta amb bledes, codonys i verat marinat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Fabra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
- PER ALS VERATS MARINATS:
- 4 verats mitjans
- sal i sucre (a parts iguals)
- PER ALS CODONYS CONFITATS:
- 2 codonys
- 100 g sucre de canya
- 1 llimona (el suc)
-
aigua
PER A LA MASSA DE COCA:
- 50 ml d'oli d'oliva
- 200 g de farina integral d'espelta
- 100 ml aigua
-
sal
ALTRES:
- 4 fulles de bleda verda
- 2 cebes
- 100 ml oli d'oliva
- vinagre
- 1 magrana
PREPARACIÓ
- Per començar, netegeu els verats, retireu-ne les espines, feu-ne filets, feu una barreja de sal i sucre (50%-50%) en una safata, poseu-hi els filets de verat, cobriu-los amb la barreja, tapeu la safata amb paper fil i deixeu-ho marinar a la nevera durant 24 hores.
- Per fer els codonys confitats, poseu els codonys en una safata fonda amb aigua, el suc d'una llimona i el sucre de canya, i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, durant 2 hores a 150 graus.
- Per fer la massa de la coca, en un bol poseu l'oli, l'aigua, la sal i la farina d'espelta, amasseu-ho amb les mans fins a tenir una massa homogènia i reserveu-ho a la nevera, tapat amb un drap humit durant 2 hores.
- Mentrestant, en una paella amb oli sofregiu la ceba, tallada en juliana, a foc lent durant uns 20 minuts.
- A continuació, estireu la massa de la coca i deixeu-la coure al forn a 160 graus durant 15 min.
- Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu les bledes durant uns segons, refredeu-les en un bol amb aigua i glaçons per conservar tota la verdor, coleu-les, amaniu-les amb oli i unes gotes de vinagre i reserveu-les.
- Finalment, lamineu el codony, desgraneu la magrana i traieu els verats del marinat.
- I ja per acabar, emplateu la coca, poseu-hi al damunt unes fulles de bleda, les làmines de codony, la ceba sofregida i un parell de filets de verat, i guarniu el plat amb la magrana desgranada.