Coca d'hivern
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Afegir verdures i hortalisses a les preparacions és enriquir-les en nutrientsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER A LA COCA
500 g farina
15 g sal
100 g massa mare
300 ml d'aigua infusionada amb romaní
Romaní
5 g de sucre
25 g oli OVE
10 g llevat fresc
50 g codonyat
1 cabeça d'alls escalivada
Sal
Pebre blanc
Llima
Julivert
PER A LA SAMFAINA
6 calçots
400 g carbassa
10 cols de Brussel·les
200 g tomàquet sofregit
Vi ranci
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En un pot bullim aigua amb unes branques de romaní per fer-ne una infusió. Un cop ha bullit la deixem infusionant 30 minuts.
- Escalivem al forn una cabeça d'alls.
- Posem al got de la pastadora 500 g de farina, 10 g de llevat sec, 5 de sucre, 100 g de massa mare i 300 m d'aigua de romaní infusionada, però tèbia, mai calenta.
- Un cop la massa no s'enganxi a les parets del got, hi afegim 15 g de sal i 25 ml d'oli OVE.
- Un cop aconseguida una massa elàstica la posem en un bol i la deixem reposar 30 minuts tapada amb un drap humit.
- Tallem la massa en dues parts i en fem quatre boles amb les mans.
- Les portem a una safata de forn sobre un paper sulfurat. Les cobrim amb un drap humit i ho deixem reposar 1 hora més.
- Traiem el gas de la massa pressionant-la amb els dits. Cobrim la massa amb una mica d'oli.
- Tallem 400 g de carbassa, 10 cols de Brussel·les per la meitat i 6 calçots (la seva part més blanca).
- Posem a una paella un raig d'oli. Hi afegim les cols de Brussel·les i la carbassa. Quan s'hagin fet una mica, fins a perdre una mica de color, hi afegim els calçots i un polsim de sal i pebre.
- Quan les verdures ja estiguin més aviat fetes hi afegim 200 g de tomàquet sofregit. Hi aboquem un rajolí de vi ranci. Quan hagi desaparegut l'olor d'alcohol retirem la paella del foc i la reservem.
- En un got batedor munyim la cabeça d'all escalivada, 50 g de codony, el suc de mitja llima, pebre banc i oli OVE. Ho emulsionem.Posem aquest allioli en un biberó.
- Enfornem les coques (si és possible, amb vapor) a 200º durant 15 minuts.
- Posem a sobre de cada coca les verdures i hi posem a sobre una mica d'allioli. Ho rematem amb una mica de julivert.