Coca integral d'espinacs i bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els espinacs contenen ferro de tipus "vegetal", i per poder-lo aprofitar millor cal prendre un aliment ric en vitamina C (com maduixes, taronja, kiwi...).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g farina d'espelta
500 g espinacs
125 g cua de bacallà dessalada
100 g pasta mare
10 g llevat fresc
5 g sucre
3 grans d'all
Pinyons
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Tamisem la farina d'espelta en un bol. Hi afegim la pasta mare, el sucre, el llevat fresc, l'oli i l'aigua escalfada a 40 graus. Ho pastem tot uns 10 minuts amb una màquina pastadora. Hi afegim la sal i ho tornem a pastar fent que es barregi bé. Ho funyim i ho reservem, tapat amb un drap humit, durant 30 minuts.
- Partim el pastó en dues parts i les estirem amb els dits, com si hi féssim un massatge. Les tapem amb un drap humit i les deixem reposar una hora.
- Tornem a prémer les dues coques, com si els hi féssim un massatge amb els dits, per desgasificar-les.
- Posem els espinacs en un bol, hi afegim una mica de sal, i els morfim, prement-los amb les mans fins a treure'n tot el líquid.
- Posem els alls, laminats, en una paella amb un raig d'oli, i els fem ballar. Un cop que agafen color, hi afegim els espinacs escorreguts, juntament amb una mica de pebre. Ho saltem una mica.
- Cobrim les coques precuites, amb aquests espinacs saltats i un grapat de pinyons, i les tornem a enfornar: 5 minuts a 200º.
- Un cop cuites, les posem damunt d'una reixeta perquè no s'humitegin. Hi afegim cua de bacallà dessalada, que esqueixem. Ho acabem amb un raig d'oli i una mica més de pebre.