Coca mar i muntanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Les coques són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament. Per a un àpat bo i equilibrat, acompanyeu-les amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
2 pans de coca
2 botifarres
4 sardines
6 cirerols
1 gra d'all
¿ escarola
Fulles de xicoira
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
Comencem la coca coent a la brasa, o a la planxa, un parell de botifarres.
2. Mentre les botifarres es couen, tallem per la meitat dos pans de coca sense arribar al final i les torrem a la mateixa brasa o en una torradora.
3. Posem a escalfar una paella. Mentrestant, pelem i laminem un gra d'all.
4. Afegim un raig d'oli a la paella, l'all laminat i el saltem.
5. Aprofitem per maltallar mitja escarola neta i unes fulles de xicoira.
6. Afegim a la paella i saltem a foc viu uns minuts l'escarola i la xicoira. Un cop saltades, ho salpebrem i apaguem el foc.
7. Un cop cuites les botifarres, les reservem en un plat.
8. Coem a la brasa (o a la planxa) 4 sardines netes i 6 cirerols. Un cop cuits ho reservem en un plat.
9. Muntem les coques posant un raig d'oli al pa torrat, a sobre l'escarola i la xicoira saltades, una botifarra, dues sardines cuites i els cirerols. I les coques ja estan llestes per menjar.